REUTERS/Valentyn Ogirenko
REUTERS

REAKCIJE JOŠ GORE OD OČEKIVANIH

HRVATSKA SPRIJEČILA SKANDAL U RUSIJI!? UKRAJINCI NA NOGAMA ZBOG 'HRVATSKOG SCENARIJA' 'Ova utakmica je pokazala da smo žrtve velike urote!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.10.2017. u 14:33

 • "Epski poraz u utakmici stoljeća", piše 'Ukrajinski futbol' dan nakon utakmice Ukrajine i Hrvatske u Kijevu. Ukrajinu je zahvatila tuga, čemer i jad (sada znaju kako je nama bilo u vremena Ante Čačića).

  Mnogi mediji, pa i mnoge ukrajinske poznate ličnosti su vrlo zlobno i s velikom dozom gorčine i razočaranja popratili poraz svojih nogometaša. Kako piše portal Strana.ua, ukrajinski nogometaši nisu iskoristili priliku ući na velika vrata u 'jazbinu neprijatelja', odnosno u Rusiju s kojom se zbog otimanja Krima i istočnoukrajinske proruske secesije zadnjih godina gledaju preko nišana.

  Mnogi ukrajinski mediji s tugom pišu o propuštenoj šansi generacije da se ukrajinska himna začuje u Moskvi, u ovom trenutku kada su odnosi dviju zemlje više nego napeti.

   

  "Hrvati opet spasili Ruse od neugodne situacije", napominje portal, očito se sjećajući kako je Hrvatska, pobjedom protiv Engleza 3:2, provukla Rusiju kroz ušicu igle na EURO 2008. godine. Rusija, koja, pišu Ukrajinci, ionako ima puno problema s organizacijom Svjetskog prvenstva, sada se, zahvaljujući Hrvatima, lišila barem jednog skandala i neugodnosti više.

  Politolog Kot Bondarenko, posprdno piše: "Ova utakmica je pokazala da smo žrtve velike urote, a sada evo i Kolinda Grabar - Kitarović ide u Moskvu. I to je znakovito. Baš sada!".

  "Plan zauzimanja Moskve je propao", ironičan je jedan od najpopularnijih ukrajinskih pjevača Saško Položinski, a politolog Dmitrij Džangirov kaže kako su se ukrajinski nogometaši bojali jače udariti loptu kako možda slučajno ne bi zabili gol.

  "Tako mi shvaćamo 'hrvatski scenarij", kaže on.

   

  Naime, u ukrajinskim medijima pod 'hrvatskim scenarijem' se podrazumijeva Oluja, koju mnogi tamo zagovaraju kao rješenje pitanja proruske secesije na istoku zemlje.

  I ruski mediji popratili su ispadanje Ukrajine, a svi ruski mediji napominju kako je tijekom utakmice vrijeđan ruski predsjednik Vladimir Putin i tek je hrvatski gol utišao "antiruski nastrojene ukrajinske navijače".

  Tako da je, eto hrvatska reprezentacija dala doprinos normalizaciji odnosa s Rusijom...