Football Soccer - Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D - Parc des Princes, Paris, France - 12/6/16
Turkey head coach Fatih Terim (R)
REUTERS/John Sibley
Livepic
REUTERS

TKO ĆE KOGA

HRVATSKA U PROFITU IZ SVAĐE KOJA JE ZAROBILA TURSKU Terim naredio najboljem igraču: 'Ispričaj se ako želiš poziv' Zvijezda je mahnula rukom: 'Neću'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.09.2016. u 23:26

 • Nema veze što Arda Turan podiže formu i zabija za Barcelonu, Fatih Terim ne vraća ga u tursku reprezentaciju. Pred njihovom nacionalnom vrstom dvije su zahtjevne utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, s Ukrajinom doma 6. listopada i na gostovanju na Islandu tri dana kasnije. Međutim, izbornik je nepokolebljiv:

  - Ardu Turana neću pozvati u reprezentaciju dok se ne ispriča. I to ne meni nego turskom narodu. Nitko nije jači od turske zastave i reprezentacije - odriješit je Terim, koji na listu igrača za spomenute oglede neće aktvirati nikoga od dotad nositelja igre, odstranjenih uoči starta kvalifikacija i susreta u Zagrebu početkom rujna. To su još Burak Yılmaz, Selcuk Inan, Gökhan Gönül, Hakan Balta i Caner Erkin.

  Na to je Arda odgovorio iz Barcelone:

  - Nisam zgriješio, nemam se za što ispričavati.

  I pomirba se ne vidi. Izbacio ih je zbog traženja dodatnih premija za nastup na Europskom prvenstvu, što je silno rasrdilo Terima, koji u pravi plan stavlja nacionalni interes. I pokazalo se, ima dovoljnu moć eliminirati i najveća imena, ako on tako ocijeni. No, Terim je legenda Turske, čovjek po kojem se zovu čak dva prvoligaška stadiona u toj zemlji. Neki su spominjali da ga je predsjednik Tayyip Erdogan zamolio da ih pomiluje, no gotovo je nemoguće u to povjerovati.

   

  - Ako popustim u principima, što će ostati od kulta reprezentacije? Nije turska nacionalna vrsta nastala s Ardom - čvrst je Terim.

  Pomalo se kockao u Zagrebu, dobio, jer bod je za njega u Maksimiru bio kao pobjeda, i sada sigurno brodi dalje.

  U turskim medijima nema naricanja za Ardom Turanom, ne pravi se velika priča od toga što trese mreže u dresu Barcelone, ne radi se kampanja da je potreban reprezentaciji. Ne. Što izbornik Fatih Terim kaže, to se poštuje. Složio je novu momčad, uspješno je startao, a Turska trenutačno ionako ima važnijih tema od nogometa i reprezentacije. Opet, rezultat je uvijek važan, za domaćinstvo Ukrajini izabrali su Konyju, vidjet će se kakve će biti recenzije.