REUTERS/Alkis Konstantinidis
'65:35 ZA HRVATSKU'

HRVATSKI 'INSAJDER' U GRČKOJ NAKON RAZGOVORA S GRČKIM REPREZENTATIVCIMA ZA SN 'Uvjereni su da će izbaciti Hrvatsku. To su mi jednoglasno rekli'

Bivši hrvatski reprezentativac u Olympiacosu Hrvoje Milić za SN o suparniku Vatrenih u dodatnim kvalifikacijama.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2017. 16:34

Hrvoje Milić sa zanimanjem je popratio ždrijeb doigravanja, odmah je razmijenio poruke s klupskim suigračima iz Olympiacosa i prenosi - Grci su optimisti, vjeruju da će na Svjetsko prvenstvo.

- Prije sedam dana, kad je bilo jasno da i mi i Grci idemo u baraž, razgovarao sam s klupskim kolegama koji igraju za grčku reprezentaciju, rekao bih da smo se usuglasili kako ćemo igrati jedni protiv drugih. Oni me uvjeravaju da će Hrvatskoj biti jako teško. I ja u to vjerujem, ali mislim da ćemo ovaj put mi biti uspješniji.

Drže da će nas izbaciti.

- Mogu reći da su baš uvjereni u to jer kažu da znaju igrati s ekipama kao što smo mi. To su mi, rekao bih jednoglasno, kazali golman Kapino, te veznjaci Tachtsidis i Fortounis.

Dobro su prolazili protiv nas, pa ne čudi ako misle da imaju recept.

- Dvaput su remizirali u Zagrebu, a u jako dobrom im je sjećanju kad su nas pobijedili 2:0 u Pireju i izborili kao prvi u skupini plasman na Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Prva utakmica je u Zagrebu, odluka će biti u Ateni.

- Radujem se tim susretima, otkako sam došao u Grčku, moj Olympiacos je izborio Ligu prvaka preko hrvatskog prvaka, sada se nadam da će Hrvatska eliminirati Grčku i preko nje otići na Svjetsko prvenstvo.

Split, 240416.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmica 33.kola MaxTV Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke.
Na fotografiji: Hrvoje Milic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Foto: Vojko Basic / CROPIX

Gledali ste Skibbeovu ekipu, kako po kvaliteti stoje Vatreni i Grci?

- Vidio sam neke njihove utakmice, Belgija ih je probila tek šutem iz daljine, jedino tako se i može otvoriti njihova obrana jer su zaista u defenzivi jako dobri. U Zagrebu će Hrvatska biti veliki favorit, u toj utakmici moramo pobijediti. Oni će biti zatvoreni, čekat će šansu da iz kontre iznenade, ali ako i ne uspiju, računaju da će doma proći. Mi, budemo li pravi, u prvoj utakmici možemo riješiti pitanje prolaska.

No, ne obavimo li to, čekat će nas jako nezgodan uzvrat.

- Je, po onome što mi kažu grčki reprezentativci, odmah bi pristali da se sve riješi jedanaestercima. Njima će najbitnije biti da ne prime gol. I to u obje utakmice. Zato je lako moguće da ne bude pobjednika u 180 minuta, pa i da ni jedna ekipa ne postigne pogodak. Ulog će biti velik, a takve dvoboje Grci zaista igraju disciplinirano, vrlo se dobro brane, svi stanu iza lopte.

Grčka ipak nema nogometaše kao nekad.

- I sada posjeduju pojedince koji su dobri, igraju u uglednim klubovima, premda je jasno da se s našim igračima ne mogu staviti u isti koš. Baš zbog te individualne klase vjerujem da ćemo se plasirati u Rusiju. Naravno da ovu ekipu Grčke nema smisla uspoređivati s onom koja je bila europski prvak, no jedan Mitroglou je opasan napadač, veznjaci su im više defenzivni nego ofenzivni i znaju stati na loptu, posjeduju iskustvo igranja velikih utakmica.

Šanse u postocima?

- Recimo 65:35 za nas.

Ima li reprezentacija jednako vruću atmosferu kao Olympiacos?

- Ima, ima, štoviše meni se čini da je još jača atmosfera, pogotovo ako im rezultat iz prvog susreta bude povoljan, bit će užareno na Karaiskakisu, bude li on domaćin. To je karta na koju će oni igrati.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je da će pogledati Marina Leovca, ako bude stigao. On igra u PAOK-u.

- Mene nije kontaktirao, no zanimljivo, trener mi je najavio da ću igrati sljedeću utakmicu upravo protiv PAOK-a, u nedjelju u 19.30, pa ako izbornik uspije to uvrstiti u svoj raspored, mogao bi skoknuti do Pireja i pogledati uživo dvojicu lijevih bekova na djelu.

Malo ste igrali dosad, samo dvije utakmice u prvenstvu i jednu u Kupu.

- Sad imam najavu da ću biti u prvom sastavu, vidjet ćemo hoće li se što promijeniti do vikenda. Nešto sam bio i ozlijeđen, ovog časa je, hvala Bogu, sve u redu.

Linker
19. travanj 2024 01:45