REUTERS/Ints Kalnins
NOVI IZAZOVI

HRVATSKI IZBORNIK ZA SN O SELIDIBAMA IGRAČA KOJE MOGU IMATI VELIKI UTJECAJ NA VATRENE U RUSIJI Zlatko Dalić otvoreno o tome računa li na Marka Pjacu!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. siječanj 2018. 19:15

Izbornik pozdravlja transfere Pjace i Vide. Dva Vatrena su se skrasila i mogu mirno u novu godinu. Pitanje je još što će biti s Rogom, Vlašićem, Mitrovićem, Leovcem… koji ne igraju koliko bi htjeli.

Što očekuje od Pjace, može li do Svjetskog prvenstva biti u vrhunskoj formi i važan igrač reprezentacije? - pitali smo Zlatka Dalića.

- Najbitnije za sve nas, za reprezentaciju, Juventus, mene kao izbornika i njega kao igrača je da igra. Da ima kontinuitet, da se kroz utakmice vrati u formu u kojoj je bio. Naravno da na njega računam kao na potencijalnog igrača za reprezentaciju, da mi je u najužim kombinacijama i razmišljanjima, ali mora imati minutažu. Ovo je dobra odluka, sigurno će pokazati svoj potencijal i kvalitetu, ali trebat će mu vremena. Pozdravljam tu posudbu, drago mi je što je dogovoreno tako, ako su u Juventusu procijenili kako kod njih nema prostora da igra dovoljno - kazao je Dalić.

Rudari su drugi u Bundesligi, imaju dosta mladu ekipu, vratili su se na visoke grane…

- U Bundesligi se igraju stalno dobri susreti, Schalke ima izvrsne navijače koji mu daju jaku podršku, Pjaca će sigurno igrati velike utakmice i mislim da je pogodio. Opet sve ovisi o njemu i nadam se da će biti pravi, vratiti se brzo te se nametnuti i biti u prvoj postavi. Želim mu svu sreću, već prvom prilikom ići ću ga pogledati i razgovarati s njim u Njemačkoj. Ako bude u ekipi, to će se dogoditi tijekom siječnja. Pjaca je meni bitan, samo da igra.

Moraju igrati

Domagoj Vida priključio se Bešiktašu, pred njim je novi izazov.

- Vida se za sve izborio sam u zadnje tri-četiri godine u Kijevu, odigrao je vrhunski, otišao je sigurno na za njega bolju destinaciju, gdje će mu više odgovarati. Tamo je isto jaka konkurencija, dovoljno je spomenuti Pepea, u tom klubu je i naš Mitrović, tako da će možda biti problem što su dvojica hrvatskih stopera u istoj momčadi, i to obojica na popisu potencijalnih reprezentativaca. Ali, eto, nadam se da je Vida izabrao pravu opciju, da će igrati dobre utakmice. Vidim po dočeku navijača, euforiji koja u Istanbulu vlada u vezi s njim da je to vrhunski.

Vida je skupo plaćen, stoperi su i Pepe i Tošić, mogao bi zaista Mitrović ostati daleko od terena. Ako ne bude igrao teško će zadržati mjesto u nacionalnoj vrsti.

- Nažalost, ja stalno pričam da reprezentativci moraju igrati. O kome se god radi. Negdje moram napraviti neki kompromis, ali bez igre i forme, teško mogu bilo što očekivati.

Jaka je konkurencija i među Vatrenima.

- Na sreću, imamo puno dobrih igrača, pa se jedino kroz kvalitetne nastupe mogu nametnuti za Svjetsko prvenstvo. Znam da je sada pred nama pet mjeseci teške borbe, za sve nas, ali to je tako, na kraju moramo izabrati najbolje.

Najavili ste obilazak igrača prije turneje u Americi koja je krajem ožujka?

- Evo, odmor je gotov, počinjem raditi. Već tijekom siječnja bit ću na dva-tri mjesta, moramo odraditi dobar posao.

Linker
23. travanj 2024 20:37