Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
NE MOGU SE POŽALITI

HRVATSKI NOGOMETAŠI DOBRO SU UNOVČILI SVOJ TALENT Luka Modrić zarađuje najviše, a evo tko je sve u TOP 10 najplaćenijih Vatrenih

Lionel Messi potpisao je sjajan ugovor s Barcelonom, a i hrvatski nogometaši se mogu pohvaliti dobrom zaradom. Ovo je 10 najplaćenijih nogometaša iz Lijepe Naše.
Piše: Toni RončevićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 00:23

I hrvatski nogometaši obiluju kvalitetom pa nije čudo da su svoj talent unosno unovčili u vrhunskim klubovima diljem Europe. Iako Europa ne plaća poput Kine, ipak govorimo o visokim iznosima, a prvo mjesto pripada Luki Modriću, motoru Vatrenih i Real Madrida.

Modrić zarađuje 7,5 milijuna eura godišnje po čemu je šesti najplaćeniji nogometaš Reala iza Ronalda, Balea, Kroosa, Benzema i Ramosa, a ugovor mu inače traje još tri godine. U Španjolsku je došao prije pet godina iz Tottenhama, a dobrim igrama se izborio i za bolji ugovor: najprije je igrao za 5,5 milijuna eura, a protekli mu je ugovor vrijedio do 2018. godine.

Drugo mjesto pripada Dejanu Lovrenu koji je prije tri godine stigao iz Southamptona u Liverpool za 25 milijuna eura što je bio rekordan iznos Liverpoola ikad plaćen za jednog braniča. Visoku odštetu prati dakako i visoka plaća, pa Lovren tako ima godišnju plaću od 6,1 milijun eura (šesti najplaćeniji igrač Liverpoola) i to do 2021. godine.

Treće mjesto zauzima još jedan hrvatski as iz Primere, a to je Ivan Rakitić. Jedan od motora Barcelonina veznog reda zaradi 5,5 milijuna eura po godini, a sadašnji mu ugovor vrijedi do 2021. godine.

Juventusov lav Mario Mandžukić ima pet milijuna godišnje (do 2020. godine), a samo su Higuain, Dybala i Pjanić izdašnije plaćeni u talijanskom prvaku. Iako ne igra u nekoj od liga Petica, Vedran Ćorluka je važan član ruskog Lokomotiva i s plaćom od 4,2 milijuna eura zatvara TOP 5 najplaćenijih hrvatskih nogometaša s ugovorom do 2020. godine.

Poredak prvih 10 zatvaraju redom Mateo Kovačić (Real Madrid, 3,5 milijuna eura), Ivan Perišić (Inter, 3 milijuna eura), Marcelo Brozović (Inter, 2,5 milijuna eura), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid 2,2 milijuna eura) i Marko Pjaca (Juventus, 1,8 milijuna eura godišnje).

Top 10 najplaćenijih hrvatskih nogometaša

1. Luka Modrić (Real Madrid) 7,5 milijuna eura

2. Dejan Lovren (Liverpool) 6,1 milijun eura

3. Ivan Rakitić (Barcelona) 5,5 milijuna eura

4. Mario Mandžukić (Juventus) 5 milijuna eura

5. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) 4,2 milijuna eura

6. Mateo Kovačić (Real Madrid) 3,5 milijuna eura

7. Ivan Perišić (Inter Milano) 3 milijuna eura

8. Marcelo Brozović (Inter Milano) 2,5 milijuna eura

9. Šime Vrsaljko (Atletico Madrid) 2,2 milijuna eura

10. Marko Pjaca (Juventus) 1,8 milijuna eura

Linker
26. travanj 2024 15:08