Matija Djanjesic / CROPIX
ZANIMLJIVO NA RUJEVICI

HRVATSKI REPREZENTATIVAC ISPRIČAO ZANIMLJIVU ANEGDOTU S TRENINGA VATRENIH Kek je nadglasao Čačića: 'Kad sam njega čuo, odmah sam počeo brže trčati'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. listopad 2017. 15:36

Zanimljivo je bilo jučer ujutro na Rujevici. Na jednom travnjaku Modrić, Rakitić i Mandžukić, na drugom Heber, Mišić i Župarić...

Bilo bi zanimljivo da su Ante Čačić i Matjaž Kek odlučili suprotstaviti svoje momčadi jedan drugome, odigrati međusobnu utakmicu u kojoj bismo vidjeli kvalitete najboljih hrvatskih nogometaša i aktualnog hrvatskog prvaka. Da nisu dvije ovako važne utakmice pred Vatrenima, možda bi se to i dogodilo, ovako utakmica je odigrana samo u novinarskim razmišljanjima “što bi bilo kad bi bilo”. Rujevica je takva da nisu smetali jedni drugima, reprezentativci su trenirali na mixu, igrači Rijeke na igralištu s pravom travom, a možda su se eventualno sreli u teretani gdje se mnogi vole zagrijavati.

Zapravo, najzanimljiviji trenutak dogodio se dok su se Vatreni zagrijavali, a Matjaž Kek na drugom travnjaku derao glasnice na svoje igrače. Iako je jučer Riječanima bio tek prvi trening nakon dva dana pauze, Kekov prodorni glas nadglasao je prilično tihog Čačića, možda na trenutak i zbunio reprezentativce.

- Kad sam čuo Keka odmah sam počeo brže trčati. Valjda instinktivno, ha-ha... - smijao se Matej Mitrović, donedavno član riječke svlačionice i igrač koji je pod Kekovim vodstvom dogurao u reprezentaciju, realizirao transfer.

Na Rujevici se osjeća kao kod kuće, ne znamo je li slučajno zalutao u domaću svlačionicu, ali se zato ispozdravljao sa svima u riječkom prvoligašu, slikao s klupskim djelatnicima, djelovao opušteno uoči poslijepodnevnog treninga za koji se svaki od igrača pripremao na svoj način. Mnogi su pohitali u teretanu, Rakitić se zasladio grožđem...

U svakom slučaju dala se osjetiti ležerna atmosfera koja se pretvorila u radnu kada je Ante Čačić okupio igrače u središnji krug i započeo poslijepodnevni trening. Prvih 15-ak minuta naglasak je bio na tehnici i kontroli lopte, a kada su se trebale dijeliti markirke i vjerojatno uvježbavati taktički detalji za Finsku otvoreni dio treninga je završio. Jedini koji je imao privilegij gledati što rade Modrić, Mandžukić i društvo bio je predsjednik Rijeke Damir Mišković iz čijeg ureda puca pogled na rujevički travnjak.

Rujevica gotovo rasprodana za petak

Nešto više od šest tisuća ulaznica prodano je za utakmicu Hrvatske i Finske što je na rasporedu u petak u 20.45 sati na Rujevici. Nešto veći interes nije iznenađenje, reprezentacija dugo u Rijeci nije igrala ovako važnu utakmicu i za očekivati je da će do petka navečer sve ulaznice biti rasprodane. Mnogi vjerojatno još malo kalkuliraju zbog najavljene kiše budući da na natkrivenoj zapadnoj tribini nema mjesta. Inače, upitno je hoće li biti organiziranog navijanja. Jučer se oglasila Armada koja je pozvala sve svoje članove da na utakmicu ne nose zastave s obilježjima riječke navijačke skupine.

Linker
26. travanj 2024 02:11