CROPIX
NAJBOLJI STRIJELAC HNL-A

HRVATSKI REPREZENTATIVAC MIJO CAKTAŠ PONOSAN ZBOG POZIVA MEĐU VATRENE 'Meni je zadovoljstvo što sam uopće ovdje, i svaka bi mi minuta bila čast!'

Piše: HinaObjavljeno: 01. lipanj 2019. 22:34

Poslije kiksa u Mađarskoj usredotočeni smo samo na pobjedu. Nije lak ni datum ni termin, ali nema alibija, kazao je branič hrvatske nogometne reprezentacije Borna Barišić uoči susreta protiv Walesa u kvalifikacijama za EP 2020. godine koji je na rasporedu 8. lipnja u Osijeku.

"U Osijeku je uvijek odlična atmosfera i uz punu podršku rasprodanih tribina, na krilima navijača, možemo do pobjede," dodao je branič Rangersa osvrnuvši se i na prijateljsku utakmicu u Omišu.

"Stvarno su nas lijepo primili u Dalmaciji, a sada imamo još šest dana za dobru pripremu za Wales. Imamo problema s izostancima, ali koga nema - bez njega se mora. Mislim da će izbornik naći rješenja za sve."

Glavna zvijezda velške reprezentacije je Gareth Bale, međutim Barišić je istaknuo kako zvijezda Real Madrida nije jedini igrač kojeg se treba paziti.

"Naravno da se veselim dvobojima s Garethom Baleom. Bit će to sigurno teška, zahtjevna utakmica, a imaju Velšani i drugih dobrih igrača. Na otočki sam se nogometni stil već naviknuo i to mi je sigurno plus," kazao je.

Rijeka, 010619.
Stadion Rujevica, mix zona.
Izjave za medije prije treninga nogometne reprezentacije Hrvatske koje su dali Borna Barisic i Mijo Caktas.
Na fotografiji: Mijo Caktas.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Reprezentaciji je s liste igrača koji su dobili pretpoziv priključen veznjak Hajduka Mijo Caktaš koji je ove sezone sa 19 golova najbolji strijelac Prve HNL.

"Naporno sam radio i trenirao, postao najbolji strijelac prvenstva te s 19 golova skrenuo pozornost na sebe. Sezona je uspješna i zadovoljan sam kako je sve prošlo," kazao je Caktaš.

"Meni je zadovoljstvo što sam uopće ovdje, na raspolaganju i svaka bi mi minuta bila čast. Neki nam igrači nedostaju, i vidjet ćemo što će biti. Naravno da mi je bilo drago dobiti poziv, svakom je igraču na ponos igrati za reprezentaciju. Izbornik nas sve prati, lijepo je vidjeti i igrače iz HNL-a u nacionalnoj selekciji," dodao je.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić reprezentaciji je priključio i kapetana mlade reprezentacije Alena Halilovića. Veznjak belgijskog Standarda priključit će se seniorskoj reprezentaciji na nedjeljnom treningu u Rijeci te će konkurirati za nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu s Walesom.

Dalić zbog ozljeda ne može računati na Ivana Rakitića, Antu Rebića, Nikolu Vlašića, Marka Roga i Filipa Bradarića te je odlučio pojačati kadar za ovaj važan dvoboj.

Hrvatska nakon ogleda u Omišu nastavlja s pripremama u Rijeci gdje će trenirati do četvrtka. U petak ujutro svjetski doprvaci lete za Osijek gdje će odraditi posljednji trening uoči utakmice.

Susret je na rasporedu u subotu u 15 sati na stadionu Gradski vrt. U nedjelju igrači imaju slobodan dan, a ponedjeljak je okupljanje reprezentacije u Zagrebu, a dan kasnije je u Varaždinu prijateljska utakmica protiv Tunisa.

Linker
18. travanj 2024 05:53