Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images
U KONTAKTU S IZBORNIKOM

HRVATSKI REPREZENTATIVAC OTVORENO O SITUACIJI MEĐU VATRENIMA I STANJU U SVOM OSIJEKU 'Vidite što se dogodi kad se proda dosta igrača...'

BORNA BARIŠIĆ Lijevi bek Glasgow Rangersa i član hrvatske nogometne reprezentacije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. ožujak 2019. 19:59

Borna Barišić (26) igra stalno za svoj Rangers, ima kontinuitet na lijevom boku i nakon operacije Josipa Pivarića nameće se kao prva opcija na početku kvalifikacija za Euro. Vatreni će brzopotezno dvaput na teren, u četvrtak 21. ožujka u Zagrebu s Azerbajdžanom, te u nedjelju 24. ožujka u Budimpešti s Mađarskom.

- Sve je super, radi se, trenira, igram... Baš je sve dobro, odlično se osjećam - glasila je inoformacija Borne Barišića iz Glasgowa.

Protiv Livingstona je igrao do 82. minute, a u sudarima sa St. Mirrenom, Aberdeenom i St. Johnstoneom svih 90 minuta. Preskočio je tek posljednju utakmicu Hamilton Academyjom, ali zbog sasvim jasnog razloga...

LIVINGSTON, SCOTLAND - SEPTEMBER 30: Rangers manager Steven Gerrard gives instruction to Borna Barisic during the Ladbrokes Premiership match between Livingston and Rangers at Livingston on September 30, 2018 in Livingston, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images

- Tu utakmicu nisam igrao jer je na tom terenu umjetna trava. Također, umjetna trava je i na terenu Kilmarnocka, pa sam i taj ogled preskočio. Potrefilo se da sam igrao dvije utakmice u četiri dana, a onda ta treća s Hamiltonom bila je na umjetnoj travi, pa mi je bilo savjetovano to preskočiti - kaže Barišić.

Prerani povratak

Pojašnjava...

- Imao sam prije neke ozljede, pa ako se može, onda baš ne volim igrati na umjetnoj podlozi.

Imao je Borna problema s prednjom ložom, bila je neka ruptura, vratio se nakon dva tjedna...

- Prerano sam se vratio, pa onda izostanak nije bio dva, već tri tjedna. Zato ne mogu kazati da sam prezadovoljan ovom sezonom, ta ozljeda je razlog zbog čega ne mogu biti posve sretan. No sa svim ostalim mogu biti apsolutno zadovoljan, ne mogu se žaliti. Ozljeda se dogodi, ne može se na to utjecati. A kad sam ozdravio, sve je bilo super, igrao sam. Ove polusezone propustio sam samo utakmice na umjetnoj travi, te jednu u Kupu protiv jednog trećeligaša zbog zaleđenog terena. Ovdje se igra često, praktički svaka tri-četiri dana, pa dobro dođe da nekad preskočiš utakmicu.

Rangersi Stevena Gerrada su drugi u prvenstvu, imaju osam bodova zaostatka za vodećim Celticom.

- Da, Celtic nam bježi osam bodova, a mi trećem Aberdeenu bježimo pet. Držimo čvrsto drugo mjesto. Ali mi ne odustajemo kad se radi o borbi za naslov prvaka. Rangers je veliki klub i to si ne možemo dopustiti. Istina, činjenica jest da je prednost Celtica dosta velika.

GLASGOW, SCOTLAND - FEBRUARY 16: Borna Barisic of Rangers vies with Chris Kane of St Johnstone during the Ladbrookes Scottish Premiership match between Rangers and St Johnstone at Ibrox Stadium on February 16, 2019 in Glasgow, Scotland. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Ian MacNicol/Getty Images

S klupske, prebacili smo se na reprezentativne teme. Borna je u prvom planu za lijevi bok, nema Pivarića, nema Strinića...

- Znam za sve te probleme, zaista mi je jako žao što se ovo dogodilo Josipu Pivariću. Veliki je peh kad ti se tako nešto dogodi s koljenom. Ja sam to prošao, pa znam što je i kako je. Naravno, zbog svega toga svjestan sam da mi se otvara prilika. U dobroj sam formi, spreman sam. Vidjet ćemo što će biti. Odnosno, bit će onako kako odluči izbornik Zlatko Dalić.

Pitamo ga je li u kontaktu s izbornikom Dalićem?

- Čuli smo se u vrijeme kad sam se ozlijedio, pitao je kako sam, također i ove polusezone smo se čuli jednom, u kontaktu smo, sve je O. K.

Hrvatska ima problem s bočnim igračima, Pivarić, Strinić, Vrsaljko... Ozljede i bolest ne pitaju, hoće li se to odraziti na Vatrene?

- Radi se o slučajnosti. Čak smo u jednom trenutku svi bili ozlijeđeni kad se radi o lijevoj strani, uključujući i mene. Kad se radi o Vrsaljku, on je dugo imao problema, ali ponavljam, sve se plod slučajnosti kad se radi o bokovima. Ali što je tu je... U utakmicama s Azerbajdžanom i Mađarskom smo favoriti, nije to upitno. Ali definitivno neće biti lagano. Ukoliko niste sto posto u utakmici, ako uđete opušteno, neće biti dobro, svatko te može iznenaditi. Poznajući našu kvalitetu, mislim da neće biti problema, treba preuzeti odgovornost, a mi smo takvi. Ne sumnjam u našu reprezentaciju, svi smo vrhunski profesionalci, naši reprezentativci igraju u velikim klubovima. Treba u te dvije utakmice pobijediti.

Osijek? Vidite što se dogodi kad se proda dosta igrača

Borna, naravno, prati i sve što se događa u HNL-u. Gledao je utakmicu svojih bivših klubova Dinama i Osijeka, također gledao je i modri sraz s Viktorijom iz Plzena.

- Dinamu zaista čestitam. Svaka im čast. Zasluženo su pobijedili Viktoriju i Osijek. Odigrali su vrhunski. Mislim da nam svima mora biti drago što je jedan hrvatski klub tako daleko dogurao u Europskoj ligi. Navijam da prođu još dalje, da srede i Benficu. Bitno je to i zbog hrvatskog nogometa, dižu se koeficijenti, svi će profitirati.

Osijek je zapeo, predsjednik Meštrović je neobično oštro uputio kritike svlačionici?

- Vidite što se dogodi kad se proda dosta igrača. Prošloga ljeta otišli smo Grezda, Barač i ja, sad su otišla dva bitna igrača u veznoj liniji, Hajradinović i Mudražija, koji su svojom kvalitetom mnogo pridonosili. Onda se dogodi da se opet važni igrači ozlijede, recimo Bočkaj... Pa onda dođeš na Maksimir, u goste Dinamu koji je u velikom naletu. Dinamo igra s drugom momčadi, a ta bi isto tako bila prvak Hrvatske! Međutim, ipak igrači Osijeka su u Maksimiru imali ipak slabiji pristup koji se ne nije trebao dogoditi. Nije problem izgubiti od moćnog Dinama, ali treba dati sve od sebe. Ima tu i mladih igrača, nije im lako kad se sučele s tako jakom momčadi kakvu ima Dinamo. Realno, Modri su ove sezone strašno dominantni, na svim pozicijama su duplirani kvalitetnim igračima. Međutim, vjerujem u Osijek, oni se bore za vrh ljestvice, imaju dobru momčad. Definitivno, Osijek je na dobrom putu, dugoročno gledano. Bit će tu kamp, stadion, rade dobro. Sve će biti dobro s Osijekom - zaključio je Barišić.

Linker
20. travanj 2024 20:32