Zlatko Dalić - izbornik Vatrenih
 Valentyn Ogirenko / REUTERS
ZADIVIO JE SVE

HRVATSKI STRUČNJACI IMAJU SAMO RIJEČI HVALE ZA ZLATKA DALIĆA 'Ma, treba mu dati šansu, bila je ovo jedna sasvim druga reprezentacija'

RIJEČ STRUČNJAKA Ilija Lončarević, Branko Karačić i Damir Milinović nisu štedjeli pohvale na račun izbornika i igrača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. listopad 2017. 17:29

Oduševljenje, ali i oprez kod hrvatskih nogometnih stručnjaka mogli smo čuti nakon velike pobjede u Kijevu. Oprez, naravno, jer se još igraju dodatne kvalifikacije, nismo još u Rusiji.

- Nakon ove pobjede moramo biti radosni, ali nije vrijeme za slavlje, imamo još previše ozbiljan posao u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija. Izbornik je svoje vrijeme, dan i pol iskoristio maksimalno. Po prvi put u zadnje vrijeme vidjeli smo reprezentaciju da je u drugom poluvremenu digla ritam, a ne da je pala. Po meni to je vjerojatno odlučilo kad se radi o trijumfu. Ukrajina se rastepla u fazi obrane zahvaljujući našem ritmu i našoj raznovrsnosti u napadu - kazao nam je Ilija Lončarević.

Na pitanje o Zlatku Daliću zaključuje...

- Sad je pred njim doigravanje, a onda neka se vidi što će biti dalje... Bio je rješenje ad hoc, ali sad treba nastaviti svojim poslom, ima priliku, neka je iskoristi. Ideje koje je imao bile su uspješne, s bekovima Vidom i Vrsaljkom je pogodio. Mene zapravo čudi zašto Vrsaljko i prije nije korišten na lijevom bočnom. Također, pogodio je i s Lukom kao polušpicom, to je bila dobitna kombinacija.

Mijenjanje pozicija

Branko Karačić je, naravno, čestitao izborniku i Vatrenima na uspjehu u Kijevu.

- Trebalo je ovo sve i prije Kijeva biti riješeno, nakon onako dobrog starta u kvalifikacijama. Trebali smo završiti prvi! Svaka čast Daliću što se prihvatio ovog posla u ovakvoj situaciji. Ključni potezi su bili postavljanje Vide i Vrsaljka na Konopljanku i Jarmolenka. Da, mučili su naše u prvom dijelu, ali u drugom su bili posve zaustavljeni. Istrpjeli su sve duele. Također, odlično je bilo mijenjanje pozicija Kramarića i Mandžukića, bila je to super ideja. U drugom dijelu Dalić je naredio visoki pritisak, svi potezi bilu su mu na mjestu.

Još jednom je na kraju pohvalio novog izbornika...

- Čovjek je pokazao da mu treba dati šansu i da je u ovom trenutku bio najbolji izbor. Želim mu sreću u dodatnim kvalifikacijama.

Damir Milinović imao je zanimljivo mišljenje...

- Od prve minute vidjelo se da je ovo bila jedna posve druga reprezentacija, koja nije imala veze s onom koja je igrala posljednje kvalifikacijske utakmice. Bili su momci rastrčani, željni, gladni igre i uspjeha. Upravo to je ono što smo i prije željeli vidjeti. Kad su naši momci takvi, onda svakoga možemo pobijediti, pokazujemo svoju pravu, najvišu klasu. Pokazali smo puno, drugo poluvrijeme odigrali smo vrhunski. Kramarić je zabio dva lijepa gola. Modrić je bio opet bio pravi vođa, obrana je dobro stajala. Vida i Vrsaljko, bez obzira na neke probleme u prvoj dionici, u drugoj su bili pravi.

Pokazao sposobnost

Za Dalića kaže...

- Oduševljen sam onim što sam jučer vidio, svaka čast izborniku i dečkima. Dalić je dobio veliku utakmicu, najvažniju, povukao je prave poteze, sad ima ogroman bonus. Sada mu treba dati priliku, jer je u najtežim trenucima pokazao sposobnost. Treba, naravno, sad vidjeti s kime ćemo igrati u dodatnim kvalifikacijama, nadamo se konačnom uspjehu. Vjerujem da će i ovaj baraž biti sretan za nas - zaključio je Milinović.

Linker
19. travanj 2024 17:37