REUTERS/Dylan Martinez
OPORAVAK SE ODUŽIO

I ZLATKO DALIĆ SE OGLASIO POVODOM POVRATKA ŠEFA OBRANE VATRENIH 'Sretan sam zbog Dejana Lovrena, jedva čekam da nam se opet vrati'

REPREZENTACIJA Izbornik Zlatko Dalić o povratku sjajnog hrvatskog stopera u momčad Liverpoola
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2018. 12:48

Dejan Lovren se vratio! Odigrao je prvu utakmicu za Liverpool ove sezone u Carabao kupu protiv Chelseaja. Utakmica je otišla na stranu Bluesa, dogodio se preokret, nakon vodstva Redsa, momčad Maurizija Sarrija stigla je do trijumfa od 2:1. Bio je to prvi poraz Liverpoola ove sezone, nakon šest uzastopnih pobjeda u Premiershipu te trijumfa nad PSG-om u Ligi prvaka.

Za nas je ipak najvažniji povratak sjajnog stopera Vatrenih. Lovren je imao problema s upalom pubične kosti nakon velikih napora na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Liječio se, na kraju sve je dobro i eto nam Lovrena opet na sceni.

- Bol je bila takva da sam jedva ušao u automobil, a onda je bila prava umjetnost izaći, tad je tek bilo nepodnošljivo - pričao nam je Lovren u vrijeme dok je upala bila u naletu.

Onda nam se javio negdje u prvom dijelu ovog mjeseca rujna...

- Samo da znate, za desetak dana sam s momčadi, već radim s loptom.

Nije veći problem

Tako se, eto, i dogodilo. Dakle, sve ide po planu. Lakše je sad naravno i izborniku Zlatku Daliću koji bi danas trebao objaviti popis reprezentativaca za predstojeće oglede Vatrenih s Engleskom u Ligi nacija i Jordanom. Dejan Lovren jedan je od krucijalnih igrača, čuvar srca hrvatske obrane. Kad smo već kod hrvatskog stopera, nakon utakmice s Chelseajem u Carabao kupu, najavio je i subotnji sudar istih suparnika u Premiershipu. Samo što će se ovog puta igrati na Stamord Bridgeu.

- Bit ćemo puno bolji u subotu, kad se sučelimo s Chelseajem u prvenstvu - kazao je Lovren.

Liverpool ima velikih planova ove sezone, momčad Jürgena Kloppa želi uzeti Premiership, a opet juriša i na Ligu prvaka, tako da ispadanje iz Carabao kupa i ne treba biti neki veći problem.

- Možda je ovo bilo zagrijavanje za subotu, znamo što moramo učiniti da budemo bolji. Kada se sve pogleda, ovo je bilo prvi put da igramo u ovoj postavi, bilo je tu mnogo promjena u odnosu na standardnu postavu i to je izgledalo dosta dobro sve do trenutka kada je Chelsea zabio pobjednički pogodak. Imali smo igru pod svojom kontrolom, imali smo mnogo prilika za drugi pogodak, ali nismo bili ubojiti kao na prijašnjim utakmicama. U subotu imamo veliku utakmicu protiv njih i bit ćemo bolji, sigurno - zaključio je Lovren.

Jaki Dalićev adut

Jučer nam se povodom povratka Lovrena na travnjak javio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić

- Sretan sam zbog povratka Dejana Lovrena, igrača koji je sjajno odigrao Svjetsko prvenstvo. Jedva čekam da se nam se vrati, da se priključi reprezentaciji.

Lovren će svakako biti jaki Dalićev adut u sudaru s Gordim Albionom.

Linker
20. travanj 2024 10:05