CROPIX
MANDŽO, LEGENDA!

IGRAČ DANA, HRVATSKI JUNAK UTAKMICE, SENATOR KOJI JE EKSPLODIRAO KAD JE NAJVIŠE TREBALO! Dajte nam Mandžukića u Spartak, takav nam treba!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 01:14

Pubovi su u Moskvi puni, teško je naći mjesto i na stepenici, kamoli za stolom. Ali, snašli smo se, pogledali ovu utakmicu u društvu Rusa, uglavnom navijača Spartaka. Blago rečeno, poludjeli su za Mandžukićem. Kad su saznali da je u društvu novinar, odmah su krenuli u akciju.

- Dajte nam njega u Spartak, takav nam treba. Dvaput je bio prilici, dvaput ste zabili gol!

I, što više dodati. Osim da su neki, valjda navijači CSKA-a (ili Nigerije) komentirali kako je njegov gol, zapravo autogol, a kako penal i nije trebao biti, jer je Mandžukić također držao nigerijskog braniča.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Eh, nije ni ono na Asanoviću možda trebao biti penal, ali je Hrvatska poslije osvojila broncu! Treba znati izboriti kazneni udarac, natjerati braniča da te sruši, to je umjetnost, a tko sucu može prigovoriti za to što je sudio. Da se računa "možda", puno bi utakmica drugačije završilo. Tako je Mandžukić bio na pravom mjestu u pravu vrijeme i kod prvog gola, onako je glavom pogodio loptu da udari suparnika u nogu i uđe u mrežu. Kreirao je Mandžukić dva gola, a službeno nijedan nije zabio. No, jedan i pol je njegov.

Boris Kovacev/ CROPIX
CROPIX

Čudna je ta priča s Mandžukićem. Uvijek se pitamo treba li igrati, ponekad djeluje nezainteresirano, toliko da postaje velika dvojba je li mu mjesto u prvom sastavu ili na klupi, je li mu vrijeme isteklo. Nekad se čini da ni sam Mandžukić ne zna u kakvoj je zapravo formi. Prije nekoliko dana većina bi ga nogometnih "izbornika" ostavila na klupi na startu SP-a, ali on je opet pokazao da je najbolji kad ga kritiziraju. Po stoti put!

Još jedan detalj pokazao je Mandžinu klasu. Ono kad je Kramarićev ubačaj prsima spustio za Rebića. Tu se vidjelo da je pravi, usredotočen, da radi za momčad i da se na njega može računati. Ako je netko sumnjao. Zabijao je na velikim natjecanjima, odigrao puno velikih utakmica, bio junak na nebrojeno susreta. Ali, sinoć je u Kalinjingradu bio junak i kad nije zabio. Utakmicu je baš odradio, herojski, za momčad.

Znači, u zaključku, možemo odahnuti. Ne samo zbog pobjede, već i zato što znamo da je Mandžukić "vruć". Da je ključni igrač, da je igrač prevage. Kao što je puno puta bio. Kad smo jučer vidjeli argentinsku obranu, očekujemo da to ponovi i u četvrtak u Nižnom Novgorodu. Sad više nitko ne pita treba li igrati, ne bi trebalo biti upitno. Ipak je klasa. Još uvijek!

Linker
20. travanj 2024 11:28