REUTERS
DVADESET GODINA KASNIJE

INSAJDER OPISAO KAKO ĆE IZGLEDATI OKRŠAJ VATRENIH S MESSIJEM I DRUŠTVOM 'Igrat ćemo drugačije nego protiv Islanda, Hrvati će napadati...'

NESTOR SENSINI Bivši argentinski branič u očekivanju utakmice s Vatrenima u drugom kolu skupine D Mundijala
Piše: HinaObjavljeno: 17. lipanj 2018. 17:44

Nekadašnji argentinski branič Nestor Sensini (51) smatra da će Argentina imati problema u obrani u utakmicama u kojima će se morati braniti, a Hrvatsku smatra najtežim protivnikom u skupini.

- Dovođenje Jorgea Sampaolija za izbornika bio je važan potez. Došao je četiri utakmice prije kraja kvalifikacija, a Argentina se plasirala u posljednjem kolu (južnoameričkih kvalifikacija) zahvaljujući odličnoj predstavi Lionela Messija. Iskustvo mi govori da je to mogao biti jedan od najtežih procesa, gledano iz kuta upravljanja ekipom - rekao je Sensini koji je igrao na svjetskim prvenstvima 1990., 1994. i 1998. godine.

- No sada počinje druga priča. Argentina je opet ravnopravna ostalima. Iznad nje vidim tri reprezentacije, Njemačku, Brazil i Španjolsku. Tu je također i Francuska. Argentina ima četiri utakmice da stekne uvjete za boriti se za naslov i za uspinjanje na listi favorita. Bude li dobra u tim početnim utakmicama, pretvorit će se u kandidata za naslov - dodao je u razgovoru za argentinske novine La Nacion uoči jučerašnjeg remija Gauča s Islandom.

Na klupi 1998. godine

Sensini je bio na klupi 1998. u utakmici u kojoj je Argentina pobijedila Hrvatsku 1:0 u skupini Svjetskog prvenstva. Dvadeset godina kasnije ove dvije reprezentacije su opet u istoj skupini zajedno s Islandom i Nigerijom.

- Uvjere li sami sebe da mogu, igrači Argentine mogu otići do kraja. Hrvatska se čini najtežim protivnikom u skupini, pa se nakon nje treba konsolidirati protiv Nigerije - napomenuo je Sensini koji je igrao za Newell’s, Udinese, Parmu i Lazio, a umirovio se 2006. godine.

Za Argentinu je nastupio 59 puta, a zamalo je do naslova svjetskog prvaka došao 1990. godine kada su u finalu izgubili od Njemačke s 1:0. To se Messijevoj generaciji ponovilo na zadnjem prvenstvu prije četiri godine. Izgubili su i dva finala Copa Americe.

- Pet ili šest igrača prošlo je kroz finala, to je jedinstveno iskustvo i sada će ići po novo finale. Javier Mascherano (33) je ostao, traži svoju najbolju verziju. Imam osjećaj i da se Messi čuvao u nekim utakmicama Barcelone jer se sada želi uspeti što više. Protiv Hrvatske će Argentina igrati nešto drugačije nego je to bilo protiv Islanda, jer će ona više napadati pa je potrebno pripaziti u obrani. Vjerojatno će tu biti duela jedan na jedan.

U vezi Sampaoli ima jasan plan. Mascherano igra pozicijski, Biglia se dobro postavlja i ima dobar udarac, a Banega je ofenzivno usmjeren. Na desnoj strani, gdje se pomiče Messi, vjerojatno će biti Meza. On će pokrivati desnu stranu kada bude Messi kretao prema naprijed. Tako će stvarati ravnotežu. Lo Celso također može pomoći Messiju u napadačkim akcijama.

Pogrešno mišljenje

Probleme, međutim, Sensini vidi u obrani:

- U obrani nismo na razini. U zatvorenim utakmicama ili u onima gdje ćemo se braniti mogli bi smo imati problema. Pogrešno je misliti da će nam Messi riješiti sve probleme.

Izbornik Jorge Sampaoli na klupi je godinu dana od kada je upisao šest pobjeda, četiri neriješena rezultata i dva poraza.

Linker
24. travanj 2024 04:15