Hrvatska
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
INTERVJU ZA MARCU

IVAN RAKITIĆ NAJAVIO MOGUĆI ODLAZAK IZ HRVATSKE REPREZENTACIJE 'Moglo bi mi biti zadnje, tu sam već 11 godina...'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 12. lipanj 2018. 13:38

Ivanu Rakitiću, 30-godišnjem veznom igraču, ovo bi moglo biti posljednje Svjetsko prvenstvo, pa se nada će s Hrvatskom biti iznenađenje turnira.

- Moglo bi biti zadnje, u reprezentaciji sam 11 godina. Želim vidjeti što će se dogoditi da bih mogao donijeti konačni zaključak, ne znam hoću li nastaviti - rekao je u intervjuu za novine Marca.

- Sada želim uživati u Svjetskom prvenstvu. Moja želja da nastavim igrati za reprezentaciju uvijek je maksimalna jer me braniti boje svoje zemlje čini iznimno ponosnim. Nakon Rusije ćemo sjesti i vidjeti što je najbolje.

Na pitanje može li Hrvatska osvojiti SP rekao je:

- Ne trebamo razmišljati tako daleko. Moramo se najprije usredotočiti na prvu utakmicu, protiv Nigerije, a poslije na prolazak skupine. Kada prođemo u drugu fazu, sve će biti moguće, budemo li igrali dobro.

Dolazimo pozitivni

Rakitić za Hrvatsku igra od 2007, a samo je jednom igrao na Svjetskom prvenstvu. Nakon što se 2010. Hrvatska nije plasirala u Južnoafričku Republiku, 2014. u Brazilu nismo prošli skupinu.

- Na prvenstvo sada dolazimo pozitivni, jako smo dobro radili ovih dana. Imamo nevjerojatnu želju doći potpuno spremni te odigrati dobar turnir. Naša je momčad izuzetno kvalitetna, igrači nastupaju za važne klubove, a sada mnogi od nas dolaze u savršenim godinama.

U intervjuu se dotakao i izbornika Zlatka Dalića, pod kojim trenira od listopada.

- Svaki trener ima različite ideje. On je mlad i jako dobro radi, navikao je pobjeđivati i natjecati se na visokoj razini. Jako mu je bitna komunikacija, blizak je igračima. Vjerujemo u njega, ima izrazito jasne i jako dobre ideje. Zaslužuje svu našu potporu - rekao je Rakitić, iza kojega su 92 utakmice i 14 pogodaka za reprezentaciju. Kaže da su pripreme drugačije nego u Barceloni.

- Za razliku od kluba, ovdje ne vježbaš iz dana u dan sa suigračima, pa je zato važno imati jasne ideje i dobro ih pripremiti. Hrvatska ima 11 igrača iz različitih klubova, nije to kao u Španjolskoj, gdje prvih 11 uglavnom čine igrači Real Madrida i Barcelone pa istu ideju iz njihovih klubova primijeniš u reprezentaciji - objasnio je Rakitić.

- Mi želimo biti iznenađenje ovog prvenstva, no ne smijemo zaboraviti da i sve ostale reprezentacije žele isto, nitko od njih ne dolazi reći “hvala vam što smo ovdje i to je to”.

Nešto posebno

Na pitanje je li s Dalićem razgovarao o tome kako zaustaviti Lionela Messija odgovorio je:

- Nitko još nije pronašao formulu kako zaustaviti Messija, ni Dalić, ni ja, ni itko drugi. Trebamo uživati u tom susretu jer ćemo igrati protiv najboljeg. Znamo da će biti teško, ali tako će biti i protiv Nigerije i Islanda. Priznajemo da je nešto posebno natjecati se protiv Lea, ali on također zna da smo željni igrati protiv njega.

Linker
19. travanj 2024 15:47