Matthias Hangst/Getty Images
REPREZENTACIJA NA ČEKANJU

IVAN STRINIĆ ZA SN O NALAZU KOJI JE PRESTRAŠIO MNOGE, OTKRIO JE KADA BI SE MOGAO VRATITI 'Ma nema razloga za strah, a izbornik me nazvao...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 15:44

Ivan Strinić (31) izbio je na naslovnice zbog problema sa srčanim mišićem koji mu je ustanovljen na redovnom pregledu u Milanu. Hrvatski reprezentativac privremeno je prekinuo s treninzima dok se stanje ne popravi. Srećom, tvrdi da se ne radi ni o čemu što bi smjelo biti ozbiljno i očekuje se da će Strinić kroz određeno vrijeme nesmetano nastaviti igračku karijeru.

"Ma, nije to, zapravo, nikakav problem, ne bih to nazvao problemom", javio nam se Strinić u subotu iz Milana dodajući:

Povećan srčani mišić

"Nije ništa zabrinjavajuće, nemam razloga za strah. Liječnici Milana gledaju svaki detalj i iz opreza su mi predložili da se nekoliko tjedana odmorim, što će mi dobro doći jer nisam imao pravi odmor nakon Svjetskog prvenstva. Na pregledu u klubu ustanovljena mi je hipertrofija srčanog mišića, koja je normalna za sportaše. Svaki sportaš koji je stalno u treningu ima povećan srčani mišić, kao i bilo koji drugi mišić, primjerice biceps na ruci. Nije to ništa čudno, u mojem su slučaju doktori ustanovili da se mišić nešto povećao u odnosu na prethodne nalaze te su mi predložili odmor."

Strinić je transfer u Milan dogovorio još tijekom proljeća, tada je i obavio liječničke preglede.

"Nikad nisam imao nikakvih tegoba sa srcem, nemam ih ni sada, nikakav problem ne osjećam. No, dogodilo se posljednjih godina da su mnogi sportaši umrli od srčanog udara i zato su doktori vrlo oprezni i žele izbjeći svaki, pa i najmanji mogući rizik. Neću trenirati minimalno mjesec dana, a nakon toga ćemo napraviti novi pregled i s 99%-tnom sigurnošću vjerujem da će sve biti u redu. Tada ću i nastaviti s treniranjem. Ako ne bi bilo u redu, onda ćemo vidjeti, ali zaista se ne bojim", jasan je Strinić, koji je sa SP-a donio ozljedu aduktora, tako da svejedno još ne bi mogao igrati.

"Počeo sam trenirati, međutim aduktor me i dalje boli, a osjetio sam i tetive, stoga će mi stanka višestruko dobro doći. Dio odmora provest ću u Splitu, a ostalo ću organizirati kako bude najbolje."

Dakako, kad se Strinić sredinom jeseni vrati, Milan će već biti duboko u sezoni, što mu nije najbolje za hvatanje mjesta u momčadi.

"Nema smisla tako to gledati, tako je kako je."

Na SP-u se nije štedio, čak tri utakmice igrao je pod blokadom zbog ozljede koljena, nije mario za zdravlje, samo za rezultat. Ti golemi napori vjerojatno su se odrazili i na ovaj najnoviji nalaz u Milanu.

"Svi smo igrači bili jednako angažirani, dali smo sve za uspjeh Hrvatske, nisam u tome nikakva iznimka", konstatirao je Strinić, koji se, dakako, čuo s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Izbornik informiran

"Naravno, izbornik me nazvao, o svemu je informiran, neko vrijeme neću moći biti na raspolaganju reprezentaciji."

Ivan Strinić tako neće biti na popisu igrača za utakmice s Portugalom i Španjolskom u rujnu. No izbornik Dalić, koji je za ponedjeljak, 20. kolovoza, najavio objavu popisa igrača, neće moći računati ni na Andreja Kramarića. Napadač Hoffenheima još nije počeo trenirati, na terapijama je zbog ozljede tetive koljena te će i on izostati s tih susreta. Pitanje je hoće li Strinić i Kramarić biti jedini odsutni zbog ozljeda, jer Dejan Lovren je na poštedi u Liverpoolu i u najboljem će se slučaju u puni pogon vratiti uoči reprezentativnog okupljanja, pa ima puno logike da i on preskoči ovu akciju.

Linker
23. travanj 2024 11:47