Vedran Ćorluka
 Julian Finney/Getty Images
REAKCIJE NA OPROŠTAJ

IZBORNIK DALIĆ I ŠUKER SU SE ZAHVALILI ĆORLUKI Izbornik sipao same hvalospjeve za Čarlija: 'Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2018. 17:24

Nakon emotivnog oproštaja Vedrana Ćorluke od najdražeg mu dresa, onog hrvatske reprezentacije, za koji je upisao čak 103 nastupa, oglasio se predsjednik HNS-a Davor Šuker.

"Vedran je dugi niz godina bio okosnica reprezentacije s kojom je ostvario puno lijepih uspjeha i prije Rusije. Drago mi je zbog njega što se oprostio sa stilom, srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva najveća je nagrada za sve ono što je pružio u dresu Hrvatske kroz svoja 103 nastupa", izjavio je predsjednik Šuker, stoji na službenoj web-stranici HNS-a.

REUTERS/Max Rossi
REUTERS

Potom je zaključio:

"Iza Vedrana je impresivna, velika reprezentativna karijera te mu u ime Saveza zahvaljujem na svemu što je pružio u hrvatskom dresu. Vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena, a želim mu puno zdravlja i uspjeha u nastavku igračke karijere."

Dragi navijaci Hrvatske reprezentacije, nakon 12 godina i 103 nastupa u najdrazem dresu došlo je vrijeme da se oprostim od Hrvatske reprezentacije. Hvala vam za sve ove godine bezuvjetne podrške i ljubavi, bez vas osjećaj igranja za Hrvatsku ne bi bio ni blizu poseban kao što je za mene bio u ama baš svakoj utamici kroz svih ovih 12 godina. Naravno, bilo je tu i dobrih i onih malo manje dobrih utakmica ali znajte, svaka je bila sa srcem. Hvala i svim mojim suigracima s kojima sam proveo sve ove nezaboravne godine, hvala vam sto ste mi bili obitelj, nekada mladji brat a nekada stariji, hvala vam sto ste me naucili sto znaci zajednistvo i gdje nas ono moze dovesti...do finala SP.Bit cu vas najvatreniji navijac i ne sumnjam da cemo se opet zajedno veseliti kao ovog ljeta. Hvala svim trenerima Slavenu,Igoru,Niki,Anti i Zlatku na povjerenju koje ste mi ukazali kroz sve ove godine i što ste pomogli da ostvarim svoje snove igrajuci za najdrazi i naljepši dres. I za kraj, još jedno veliko hvala svima koje sam susreo na ovom putu no došlo je vrijeme da zatvorim ova vrata koja se sada otvaraju za nekog novog koji čeka da se i njegovi snovi ostvare. Od danas najglasniji navijač koji će u srcu zauvijek nositi tu peticu, voli vas Čarli. ❤ #iznadsvihhrvatska

A post shared by Vedran Ćorluka (@corlukav05_14) on

Oglasio se i izbornik Zlatko Dalić.

"Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji. Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji", izjavio je izbornik Dalić.

Soccer Football - World Cup - Final - France v Croatia - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - July 15, 2018  Croatia coach Zlatko Dalic applauds fans after the match    REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

"Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju."

Linker
19. travanj 2024 10:43