Sportske novosti
ALBERT BUNJAKU ZA SN

IZBORNIK KOSOVA U OSVIT OKRŠAJA S HRVATSKOM 'Bila bi to velika večer za nas kad bismo iz Zagreba otišli nepobijeđeni'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. rujan 2017. 20:14

Uhvatili smo ga u rano poslijepodne, upravo se ukrcavao na zrakoplov za Ljubljanu.

- Na putu smo za Zagreb, stižemo - poručio je kosovski izbornik Albert Bunjaku.

Svjestan je da dolazi ‘na noge’ reprezentaciji koja je veliki favorit, za njega je, rekao je to već nekoliko puta, Hrvatska među najboljima. Ne samo u skupini.

- Za nas je ta utakmica u Maksimiru velika stvar. Sučelit ćemo se s jednom sjajnom reprezentacijom, momčadi koja ima toliko svjetskih klasa da ih ne možeš ni nabrojati i za nas je to veliki izazov. Kao što je svaka utakmica u ovim kvalifikacijama novo dokazivanje.

Još učimo

Kaže predsjednik Saveza Fadil Vokrri da je očekivao više bodova u ovom ciklusu, da nije do kraja zadovoljan onime što je Kosovo prikazalo dosad?

- Vidite, mi još učimo, iz svake utakmice izvučemo neko novo iskustvo. Nama je novost da igramo dvije utakmice u tri dana, igrali smo tako prošli put s Hrvatskom u Albaniji, pa smo putovali u Ukrajinu. Sad idemo u Zagreb pa se vraćamo kući i igramo s Finskom. Nije to lako organizirati i isplanirati, možda se nekom čini jednostavno, ali nije baš tako. Također, mislim da smo mogli i trebali imati još koji bod, odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, izostalo je i sreće, a bez nje teško možeš na nešto računati. Jasno, nisam ni ja najsretniji s jednim bodom, međutim, osjećam da napredujemo, da smo svakim danom, svakim treningom sve bolji.

Dobro, s kakvim ambicijama dolazi Kosovo u Zagreb?

- S ambicijom da odigramo što bolju utakmicu, da vidimo gdje smo trenutno i možemo li se nositi s reprezentacijama poput Hrvatske. Naravno, s nadom da možemo nešto i uzeti, bila bi to velika večer za nas kad bismo iz Zagreba otišli nepobijeđeni.

Nema čuvanja

Neki je dan izjavio da je Hrvatska odlična, ali da će skupinu osvojiti Island?

- Ha, tako u ovom trenutku stoje stvari. Hrvatska je, opet ću reći, daleko najbolja u skupini, to ne treba ni naglašavati, ali izgubila je na Islandu i zakomplicirala si poziciju. Island je možda u boljoj situaciji trenutno, puno toga će reći utakmica Turske i Hrvatske, to je za vas ključan susret. Ako pobijedite, onda vjerujem da ćete ipak biti na vrhu skupine, ako ne... Znate, kako se kaže, u nogometu ne pobjeđuje uvijek najbolji.

Istina, vidjeli smo i nedavno u dvoboju Dinama i Skënderbeua?

- Tako je! Pa po svemu je Dinamo trebao proći, ima bolje igrače, tradiciju, sve. Ali, vidjeli ste što se dogodilo. Stoga, raznorazna iznenađenja su tu još moguća.

Kosovo nakon Hrvatske igra protiv Finske, iz njegova gledišta ta je utakmica važnija, može osvojiti koji bod, možda i sva tri?

- Ako ciljate na to da ćemo se u Maksimiru odmarati i prepustiti sudbini i čuvati za Finsku, onda se varate. Ja nemam taj luksuz da mogu odmarati igrače, da mi se ne igra Modrić, pa stavim Kovačića. Imam ove koje imam, neki ne igraju dovoljno u klubovima, neki su bili ozlijeđeni... Za nas nema važne i manje važne utakmice, u svakoj moramo pružiti maksimum. Tako će biti i u Maksimiru, nećemo sad razmišljati o Finskoj, već samo o tome kako da se što bolje odupremo Modriću i društvu.

Mnogima idoli

Priznaje da su hrvatski igrači idoli mnogima od njegovih izabranika.

- Modrić i Mandžukić su najpopularniji, zatim Rakitić. Vole ih ljudi ovdje, cijene ih i moji igrači, sigurno će im biti poseban doživljaj igrati u Maksimiru u takvom ambijentu. No, vjerujem u njih, vjerujem da smo bolji nego prije godinu dana, valjda će se to vidjeti i na terenu.

Linker
20. travanj 2024 13:19