Srdjan Stevanovic/Getty Images
IZOSTAVIO ISKUSNA IMENA

IZBORNIK KOSOVA UOČI OKRŠAJA PROTIV VATRENIH NA MAKSIMIRU 'Hrvatska je velesila, ali neće završiti prva u skupini'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. kolovoz 2017. 19:45

Okupili su se i Kosovari, a izbornik Albert Bunjaku na popis igrača za utakmice s Hrvatskom i Finskom uvrstio je 22 igrača. Nekoliko iskusnih poznatih imena nema u konkurenciji, primjerice, izostavio je Bunjaku Alitija i Ismajlija, igrače nama poznate iz Slavena Belupa i Hajduka, nema ni Pnishija, Perdedaja, Shale, Pepe, Celine, igrača koji su bili više ili manje važni u prethodnim utakmicama. Na popisu su Valon i Bernard Berisha, ali nema Besarta Berishe, koji je rekao da neće igrati za reprezentaciju dok je na klupi Albert Bunjaku.

- Nisam zvao igrače koji ne igraju u svojim klubovima - objasnio je popis Bunjaku, predstavivši i novo ime Ardina Dallkua iz ukrajinske Vorskle.

- Dallku je mlad igrač, dobar je u klubu i zato sam ga pozvao. Vratio nam se Erton Fejzullahu, koji će nam dobro doći u igri s dvojicom napadača - kazao je Bunjaku.

A onda se okrenuo utakmici protiv Hrvatske, kojoj ne predviđa uspješan kraj kvalifikacija.

- Hrvatska je velesila, ima igrače u najjačim klubovima svijeta, ali neće biti prva u skupini. Po mojem mišljenju skupinu će osvojiti Island, koji igra dobro i koji je pobijedio Hrvatsku i time napravio veliki korak k takvom raspletu - tvrdi Bunjaku i poručuje da će Kosovo u Maksimiru proći bolje nego u prvoj utakmici.

- Bez obzira na rezultat i visoki poraz, protiv Hrvatske smo odigrali najbolju utakmicu dosad, imali smo i neke prilike. Ali, u nogometu se gleda rezultat i zato ćemo u Zagrebu igrati drugačije, želimo što bolji rezultat. Imamo iskustvo te prve utakmice, pristupit ćemo drukčije i vjerujem u bolji ishod. Hrvatska ima sjajne igrače, svjesni smo njezine snage, ali se ne bojimo, već ćemo pokazati da se možemo s njom nositi.

Popis reprezentacije Kosova za Hrvatsku

Vratari: Samir Ujkani (Cremonese), Adis Nurković (Flamurtari), Bledar Hajdini (Trepča 89);

braniči: Leart Paqarada (Sandhausen), Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb), Bajram Jashanica (Skenderbeu), Mërgim Vojvoda (Mouscrone), Ardin Dallku (Vorskla), Lirim Kastrati (Roma);

vezni: Enis Alushi (Nürnberg), Bernard Berisha (Akmat Grozni), Valon Berisha (Red Bull), Milot Rashica (Vitesse), Hekuran Kryeziu (Luzern), Besar Halimi (Bröndby), Arber Zeneli (Heerenveen), Benjamin Kololli (Lausanne), Besar Musolli (Kukësi);

napadači: Vedat Muriqi (Genclerbirligi), Atdhe Nuhiu (Sheffield Wednesday), Donis Avdijaj (Schalke), Erton Fejzullahu (Kalmar).

Linker
25. travanj 2024 11:56