Vlado Kos/Cropix
VELIKI OKRŠAJ ZA PLASMAN NA EP

IZBORNIK MLADE HRVATSKE DAO RECEPT ZA PROLAZ NA EURO I ZAHVALIO: 'Hvala Zlatku Daliću, dao nam je neke jako bitne igrače, bez obzira na Englesku...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. listopad 2018. 16:45

Izbornik Nenad Gračan optimističan je uoči današnjeg, odlučujućeg susreta protiv Grčke, ali isto tako čvrsto stoji s nogama na zemlji.

- Grčka nije atraktivna reprezentacija, ali organizirani su, dobro se brane i onda svoju priliku traže iz kontre. Povratna trka mora biti na razini, ne smijemo biti naivni - započeo je Gračan, a onda se osvrnuo na sastav koji bi trebao istrčati na Drosini...

- Bilo je određenih problema s ozljedama, nekih dvojbi imam, ali siguran sam da će svatko tko započne utakmicu dati sve od sebe. Cilj je postavljen od samog početka kvalifikacija, znamo koliko smo blizu, ali moramo biti smireni, koncentrirani i onda bi naša kako individualna tako i momčadska kvaliteta trebala doći do izražaja.

PRIJENOS NA HNTV-U DANAS U 18.00

Susret Hrvatske U-21 reprezentacije i trenutno prvoplasirane Grčke bit će odlučujući nastup Gračanovih izabranika za plasman na Euro 2019. godine, a na vaše ga ekrane ovog petka UŽIVO od 18.00 donosi HNTV.

Zahvala Daliću

Dvojbi, vjerujemo, ima najviše u veznom redu, ima li Fiolić “pole position” na poziciji desnog veznog?

- Fiolić je napravio transfer, potrebna je adaptacija, nije u ritmu, ali imamo ovdje i Ivanušeca, Tomu Bašića, vidjet ćemo...

Izbornik Gračan zahvalio se kolegi Daliću što je nekolicinu igrača koji su trebali biti s A vrstom stavio njemu na raspologanje.

- Hvala izborniku Daliću, bez obzira što je i njima ova utakmica u Ligi nacija bitna, on je mladoj reprezentaciji pustio nekoliko bitnih igrača i nadamo se da ćemo se plasirati na EP.

Posljedično zavidnoj kvaliteti ove reprezentacije, EP ne bi smjelo ponovo pobjeći...

- Nadamo se da neće, ovo je velika prilika jer kroz jednu utakmicu možemo ostvariti plasman, ali ponavljam, igramo protiv dobre reprezentacije i neće biti jednostavno.

Kroz tjedan se dosta pričalo o tom dvostrukom grčkom bloku, kako ga probiti?

- Strpljivošću, ne smijemo upasti u zamke koje će nam pripremiti, moramo čekati situacije koje će naši dečki riješiti na pravi način - zaključio je Gračan.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 22:47