REUTERS/Valentyn Ogirenko
GOSTOVANJE U DNEVNIKU NOVE TV

IZBORNIK VATRENIH PROGOVORIO O POPISU IGRAČA ZA SVJETSKO PRVENSTVO 'Neće biti većih iznenađenja, a autoritet zasnivam na znanju, ne galami'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2018. 23:25

Samo 37 dana uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji Zlatko Dalić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Ono što zanima sve navijače Vatrenih je ima li hrvatski izbornik već posložen popis igrača za Mundijal?

"Ovaj tjedan ćemo definirati širi popis, na njemu će biti igrači koji su proveli zadnje 2-3 godine, neće biti većih iznenađenja", rekao je Dalić, koji nije skrivao da je itekako ponosan da će trojica Hrvata zaigrati u finalu Lige prvaka, Modrić, Lovren i Kovačić, a u finalu neće navijati niti za Real niti Liverpool, jer je njegova momčad Barcelona.

Zanimljiv je bio Dalićev odgovor na pitanje je li bilo teže šefovati u Al Ainu ili u svlačionici Vatrenih?

"Ja ne želim biti šef nikome, zasnivam sve na povjerenju, autoritet zasnivam na znanju i kvaliteti. Nema više tih vremena da se autoritet gradi galamom i strogošću, sve se mora bazirati na povjerenju".

Nakon američke pripremne turneje i utakmica protiv Perua i Meksika Dalić se nije libio kritizirati igrače.

"Ja moram reći što je dobro, a što nije. Hrvatska nije od Francuske 1998. napravila značajan rezultat na SP-u, a po kvaliteti to zaslužujemo. Imamo sjajnu generaciju, igrači, kao i ja, moraju znati da ne živimo od stare slave, pred nama je Svjetsko prvenstvo, a tamo moramo biti najbolji", objasnio je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Linker
20. travanj 2024 01:18