Zlatko Dalić
 Srdjan Stevanovic/Getty Images / Getty Images
RIJEČ IZBORNIKA

IZBORNIK ZLATKO DALIĆ ZAHVALIO NAVIJAČIMA NA VELIKOJ PODRŠCI, ALI I POZVAO NA OPREZ UOČI UZVRATA 'Neću se navući na tanak led! Ništa još nije gotovo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2017. 00:08

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić spustio je loptu na zemlju nakon visoke 4:1 pobjede Hrvatske protiv Grčke u prvoj utakmici playoffa za SP.

Uoči uzvrata u Pireju Vatreni imaju veliku prednost, ali Dalić upozorava da ništa nije dovoljno.

"Mislim da je bila sjajna utakmica i hvala igračima i navijačima koji su nam bili 12. igrač. Ja sam rekao i na presici i ponovit ću. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Naši igrači zaslužuju ovakvu atmosferu i podršku. Ponavljam, ne dam se navuć na tanak led. Ništa nije gotovo", rekao je Dalić u prvoj reakciji za HRT.

"Ovo su vrhunski igrači, njima treba malo, da ih se postavi na prave pozicije. Treba im malo samopouzdanja i malo veselja. Došli su puni energije".

Koja je bila ideja uoči utakmice?

"Osnovna ideja bila je da preko bokova prođemo Grke. Da Perišić i Kramarić uđu unutra i tako smo zabili dva gola. Žao mi je prekida iz kojeg smo primili gol. Nismo ga trebali primiti jer smo na tome radili, ali ne treba za ničim žaliti.

Strinić?

"Strinić igra jako dobro već pet, šest utakmica za Sampdoriju. U dobrom je ritmu i večeras je sve odradio vrhunski"

Najveće prijetnje Grka?

"Imali smo problema u dva tri defanzivna skoka i bila bi prava šteta da smo primili gol pred kraj, ali Suba je dobro odradio posao. Ponavljam, nije ovo pobjeda 4:1, mi idemo tamo s rezultatom 0:0".

Na kraju se izbornik osvrnuo na zdravstveno stanje Marija Mandžukića koji je zbog ozljede propustio utakmicu.

"Da smo ga danas stavili, bio bi to veliki rizik i bilo je bolje da bude na klupi. Žao mi je za Mandžu, ali to se događa. Neću praviti dramu tko fali, ali Hrvatska ima dovoljan broj igrača", objasnio je Dalić.

Linker
19. travanj 2024 02:05