Ante Miše bio je pomoćnik Ante Čačića dok je ovaj bio izbornik
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEKINA VEDETA

IZBORNIKOV POMOĆNIK NAJAVIO TURNIR 'Izazvao' najboljeg igrača HNL jeseni: 'Sad ćemo vidjeti kakav će biti u reprezentaciji'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. siječanj 2017. 21:11

Ante Čačić danas u 15 sati okuplja 18 igrača za turnir u Kini, u 20.15 polijeću s Plesa prema Instanbulu redovnom linijom, od Turske će imati devet sati puta do Pekinga, tamo moraju mijenjati terminal, na raspolaganju su im za to četiri sata, da bi još tri letjeli do konačnog odredišta Nanninga.

Ovaj put bez team menadžerice Ive Olivari koja je zbog loma noge i operacija još na štakama, glasnogovornik Tomislav Pacak i viši savjetnik predsjednika Šukera Zorislav Srebrić, koji doista ‘ima utakmica u nogama’, odradit će njezin posao. Packu će biti tim lakše što u Kinu ne ide ni jedan novinar iz Hrvatske, a to je doista rijetkost, s lica mjesta trebala bi izvještavati samo dopisnica Hine. Prvi susret Hrvatske je 11. siječnja u 11.35 po našem vremenu s Čileom. Pobjednika čeka finale s boljim iz ogleda Kina - Island, a poraženog susret za treće mjesto.

Josko Ponos / Hanza Media
Josko Ponos / Hanza Media / Hanza Media

Postoji imperativ

Što očekuje od turnira, pitali smo Čačićeva pomoćnika Antu Mišu.

- Šteta je što ne idemo u najboljem HNL sastavu. Jer otpali su nam Mitrović, Maleš, Bradarić, Vlašić… Volio bih da su svi na broju pa da vidimo u kakvom ćemo se pokazati svjetlu. No, ova reprezentacija je najbolje što hrvatski nogomet ima u Hrvatskoj, od igrača koji su spremni zaigrati, plus Ozobić i Datković. Isto tako ni Čile nema mnoge asove, na popisu kod njih samo su četvorica koji inače participiraju u A vrsti. Bit će to pravi test za nas i Čileance. Kina je prigoda da se ponovno pokažemo u dobrom svjetlu i da u godinu uđemo s lijepim rezultatom.

Nema imperativa?

- Uvijek postoji imperativ, svaka je utakmica imperativ. Mora ga biti. Jedino tako momčad može funkcionirati, a igrači imaju šansu pokazati da neki od njih zaslužuju pozornost i za kvalifikacijske utakmice.

Tko su u ovoj ekipu jake snage, a gdje je Hrvatska ‘tanka’?

- Prvo što nije dobro je da nitko od igrača nije u maksimalnom trenažnom procesu. Što se tiče pojedinaca, imamo nekoliko igrača koji su i prije pokazali da se na njih može računati u A reprezentaciji, ali se u nju dosta teško ulazi. Jer kad imaš najbolje nogometaše po svjetskim klubovima, stvarno moraš odigrati polusezonu ili sezonu na visokoj razini da bi mogao uskočiti u tu konkurenciju. Prije svega mogu istaknuti Franka Andrijaševića, sad ćemo vidjeti kako će izgledati u reprezentativnom dresu. Možda sam malo subjektivan jer imao sam ga kao trener u Dugopolju i Hajduku pa znam o kakvom se momku radi, njegove karakteristike kao osobe i igrača. Puno je napredovao, ali ima nesreću što igra na mjestu na kojem su ponajbolji hrvatski asovi.

Objektivna je činjenica da je izabran za najboljeg igrača godine u Hrvatskoj, po mišljenju prvoligaških kapetana, i za igrača jeseni, po ocjenama u SN.

- Je, to je veliko priznanje za njega i bit će mu stvarno poticaj da igra još bolje u drugom dijelu sezone, da se pokuša izboriti za poziv i za kvalifikacijske dvoboje.

Split, 111216.
Stadion u Parku mladezi.
Nogometna utakmica 19.kola 1.HNL izmedju RNK Split i HNK Rijeka.
Na fotografiji: Franko Andrijasevic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX / Cropix

Svaki dan kiša

Čileanci su počeli s treninzima 27. prosinca, već su doputovali u Nanning, to bi im mogle biti neke prednosti.

- Može biti, ali nije to više kao prije. Nekad bi igrači uzeli totalni odmor, sada su svi individualno trenirali. Dobili su program od našeg kondicijskog trenera, vjerujem da su ga se pridržavali, pa će biti relativno spremni. Nismo ništa prepustili slučaju, napravili smo najbolje što možemo i vjerujem da će to ispasti jako dobro.

Malo riskirate sa samo dvojicom vratara (Prskalo, Livaković), uvijek je opasnost od ozljeda, kartona…

- Dovoljno, jedan može braniti, drugi je rezerva, dosta za dvije utakmice.

Utjecat će i aklimatizacija na vremenske prilike.

- Koliko sam vidio prognozu, svaki dan će padati kiša, iako je temperatura 25 Celzijevih stupnjeva - zaključio je Miše.

Linker
25. travanj 2024 12:29