Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SKUPI PEH ZA PEHOM

IZVANREDNO STANJE U TABORU HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE Ante Čačić ostao bez čak 100 milijuna eura!

U presudne bitke za Rusiju hrvatska reprezentacija kreće bez ključnih igrača koji vrijede više od 100 milijuna eura!
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. listopad 2017. 14:26

Nikola Kalinić ostao je bez gola za Milan u derbiju s Romom, pa je još zadobio dodatno oštećenje aduktora. Nakon magnetske rezonance liječnici su konstatirali: tri-četiri tjedna stanke. Već se ranije žalio i igrao pod blokadom, ove nedjelje to je otišlo predaleko.

Kalinić je bio starter na tri od četiri posljednje izlučne utakmice nacionalne vrste, zabio je pobjednički gol Ukrajini, nije bio egzekutor, kao ni reprezentacija na Islandu i u Turskoj. Nadovezao se na već ranije “pale borce“, među “sedmoricu ranjenika“. Kažu da je sedam čudesan broj, ovog časa u nacionalnoj vrsti jedino čudesno što se traži je da se na njemu “epidemija” stane.

Izbornik Ante Čačić žali, ali ne jadikuje, iako bi za neke jako volio da budu u kadru. Pogotovo Vedran Ćorluka kao zamjenik kapetana, generator atmosfere i vođa obrane, kojeg je čak pozvao na utakmicu u Kijev da podrži ekipu te Marko Pjaca. Jer protiv suparnika koji se stisnu, on je s moći prolaza “jedan na jedan” u stanju napraviti razliku. Takav je na boku sada samo Perišić čiji povratak golovima se nestrpljivo čeka.

Kad bi Čačić inzistirao da se svi pojave u Zagrebu, morao bi isprazniti “pola Svetog Duha“ da ih stacionira. Odlučio je da se ni Lovren, za kojeg se svi raspituju što je u pozadini njegova otkazivanja Hrvatskoj kad igra najvažnije utakmice, ni Kalinić, ne moraju uprizoriti, zato je špica crveno-crnih obavila pretrage u Milanu.

Mnoge utakmice u tekućem ciklusu Vatreni su igrali nekompletni, ali kadar je dovoljno širok i dobar da se može konstatirati kako su i dalje jači od Ukrajine. Koliko se god Ševčenko preko noći pojačao s Marlosom. No, koja reprezentacija ne bi osjetila ako u odlučujuće bojeve mora bez šefa obrane i stopera Liverpoola, veznjaka Reala, krila Juventusa i centarfora Milana. Bilo je razdoblja kad nismo ni imali nogometaše u takvim klubovima. Opet, Hrvatska nije u svim linijama jednako pokrivena, za Vrsaljka i Pivarića na listi praktično nema zamjene, što reći o školi nogometa države i klubova kojoj su najveći problem bekovi? Ali to je druga tema…

Vatreni na Finsku idu bez N. Kalinića, Lovrena, Ćorluke, Kovačića, Pjace, Jedvaja, Barišića, koji su na bolovanju te Badelja, na čijem su računu žuti kartoni, osmorice igrača koji trenutačno prema Transfermarktu vrijede 100,5 milijuna eura! Veznjak Fiorentine ulazi za Kijev, a Vrsaljko, Vida, Pivarić, Brozović i Perišić moraju se paziti da ne “požute” drugi put jer njihovo bi ime bilo skinuto s liste putnika.

Hrvatska osmorka koja izostaje protiv Finske na Rujevici

1. Nikola Kalinić

Pogoršao ozljedu aduktora zbog koje je već imao manje poštede u Milanu, magnetska rezonanca pokazala da mora pauzirati.

2. Dejan Lovren

Žali se na bolove u leđima, kaže da pije tablete prije i nakon utakmice. Iako, za Liverpool igra. Čačić ostavio otvorenim njegovo priključenje za Ukrajinu.

3. Vedran Ćorluka

Zbog puknuća Ahilove tetive dugo je izvan stroja, uskoro bi se morao do kraja rehabilitirati i vratiti na teren.

4. Mateo Kovačić

Zadobio je parcijalnu rupturu aduktora koja traži stanku, još neko vrijeme neće ga biti na travnjacima.

5. Marko Pjaca

Još u Estoniji puknuo mu je križni ligament u koljenu, a imao i druga oštećenja. On bi se za nekoliko tjedana trebao vratiti u akciju.

6. Borna Barišić

Još od protekle akcije reprezentacije nije pravi, muči ga upala ovojnice tetive lista, što je povezano s koljenom. Nije se oporavio.

7. Tin Jedvaj

Početkom srpnja puknula mu je kost potkoljenice, prema prvim prognozama trebao je već biti na terenu, ali nije.

8. Milan Badelj

Ima dva žuta kartona koja je dobio s Islandom doma i Turskom vani, zato neće smjeti igrati s Finskom u Rijeci.

Linker
19. travanj 2024 13:35