Foto: Boris Kovacev / CROPIX
DRAŽEN ANTOLIĆ IZ PORTUGALA

JE LI DALIĆ IZABRAO? NOVI CENTARFOR HRVATSKE PRED NASTUPOM KARIJERE Neću naglas reći da ću ja zabiti prvi gol Portugalu, ali to mi je najveća želja!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. rujan 2018. 22:40

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (20.45) predstavlja svoje novo lice protiv europskog prvaka, Vatreni se u Portugalu spremaju za okršaj protiv domaćina, a Ivan Santini trebao bi preuzeti ulogu centarfora.

- Znam da će to biti teška utakmica, bez obzira što je prijateljska. Igraju doma, među desetak su najboljih reprezentacija, mi imamo mnogo dobrih igrača, vidjet ćemo kako ćemo se svi zajedno uklopiti - kaže Santini, koji se, kao i svi mi, dobro sjeća osmine finale 2016. godine.

Ima li motiva za osvetu?

- Možda. Bilo bi stvarno lijepo da ih možemo pobijediti na njihovu terenu.

Znate li statistiku da igramo peti put protiv Portugala i još im nismo dali ni jedan gol.

- Nisam znao. Nadam se da ćemo tu statistiku “riješiti”. Pamtim utakmicu 1996. kad smo izgubili 3:0, na Euru. Tradicije su da se ruše. Neću naglas reći da ću ja biti taj, ali to je najveća želja. Daj Bože.

Četiri odlične utakmice

Zabio je u tri kola 7 golova, ali zadnje dvije utakmice Anderlecht je igrao slabije, on nije bio strijelac.

- Mogli smo bolje odigrati, bit će uspone i padova.

Što je drugačije u reprezentaciji?

- Meni je najveća promjena što nema Subašića. On je kao neka vrsta ljepila koja je spajala sve strane, a moj je Zadranin. No, sad poznajem sve dečke pa nema problema.

Što očekuje od Lige nacija?

- Bit će četiri odlične utakmice, za gledatelje i nas igrače. Bit će veliki gušt igrati, nekad je teško igrati prijateljske susrete, u njima su se znali i ozljeđivati igrači. Usto, u Ligi nacija možeš dobiti i neku nagradu, možda čak i ulazak na Euro. Ugodnije je igrati sa Španjolskom nego nekim anonimnim reprezentacija. Kad se sastaje s jakim suparnicima i reprezentacija ostaje u boljoj formi.

Kako vam se čini ovaj jug Portugala?

- Vidi se da je top destinacija.

Biste li došli ovdje na odmor?

- Ne bih, pokraj Zadra nema šanse. Ali drugima bih preporučio.

Anderlecht u Europskoj ligi igra s Dinamom. Tu su i Fenerbahče i Spartak.

- Izjednačena je konkurencija, otvoreno je tko će dalje. Sretan sam što ćemo igrati s Dinamom zato što ću doći u Zagreb. Bit će na tribinama moja obitelj koja će gledati utakmicu. Imamo više šanse, ali ako i Dinamo prođe dalje neću biti tužan. Jedino bi mi bilo žao da jedni i drugi ne uspijemo.

Jeste li zabili gol Dinamu?

- Jedan, u Zadru za pobjedu 2:1. Ako bih za Anderlecht bio strijelac, to se ne bi moglo ni usporediti. Zasad mi je taj za Zadar jedan od dražih, na toj razini su mi golovi u finalu Kupa sa Standardom i Subašiću u francuskoj ligi za Caen protiv Monaca. I bio bi u četvrtak ako zabijem Portugalu - konstatirao je smireni i staloženi centarfor. (da)

BORNA BARIŠIĆ: Ovo je prijateljska je utakmica, ali definitivno idemo na pobjedu

Borna Barišić kandidat je za startera na poziciji braniča s Portugalom.

- Apsolutno sam zdrav, u formi i spreman - kaže igrač Glasgow Rangersa koji se vratio među Vatrene.

- Teško je pričati kakva će biti utakmica jer nedostaje po nekoliko igrača na svakoj strani. To je prijateljska utakmica, ali idemo na pobjedu. Nakon toga je Liga nacija, bez obzira na ugledna imena protivnika očekujem najbolje. Sportaš uvijek mora očekivati najbolje - konstatirao je Barišić.

Linker
23. travanj 2024 14:31