Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
11 RATNIKA

JE LI OVO UDARNA POSTAVA ZA VAŽAN SUSRET U OSIJEKU? Dalić je jednu dvojbu riješio! Izbornik uoči Walesa nabrojao niz faktora koji nam ne idu naruku

ZLATKO DALIĆ Izbornik prije odlaska u Osijek nije govorio o sastavu, samo o jednoj dvojbi koju je očigledno riješio
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. lipanj 2019. 12:00

Vatreni danas dolaze u Osijek, pripreme u Opatiji su završene.

Izbornik Zlatko Dalić kaže:

- Odradili smo dobar posao, baš dobar posao ovih dana, svi igrači koji su s nama zdravi su, spremni za nastup. Vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu - kazao je Dalić.

Djelovao je optimističnije i raspoloženje nego na prvom okupljanju:

- Uvijek sam optimističan, ali niz je faktora koji nam ne idu naruku od izostanka većeg broja igrača, preko termina u 15 sati, a i inače nam te lipanjske utakmice ne odgovaraju. O tome sam govorio. Međutim, svi igrači koji su u kadru pokazali su da vrijede, da imamo dobru ekipu i želimo dobiti utakmicu, što bi za nas bio vrlo važan rezultat.

Kako ćete krenuti? Navaliti od prve minute?

- Napadat ćemo, igrati svoju igru, ali nećemo baš navaliti iz sve snage pa što bude. Znamo da je Wales najopasniji iz kontre, moramo biti oprezni i mudri. Idemo napadati, ali se moramo znati i braniti da nas ne uhvate na krivoj nozi. Svjesni smo protiv kakvog suparnika igramo, koliko brzog i dobrog.

Osima Balea, koji su to igrači Walesa koje apostrofirate?

- James, Brook i Wilson prije svih. Imaju više opasnih nogometaša, to je kvalitetna ekipa.

O sastavu ni u jednom času nije htio javno govoriti, no i posljednju dvojbu je riješio, Mateo Kovačić dobit će šansu u veznom redu.

- Očekujem da Mateo bude odličan kao u finalu Europske lige. Treba mi igrač koji je iskazao takvu formu. On nam može puno donijeti. I Kovačić i Pašalić radili su jako dobro na svim treninzima. Vjerujem u svakog igrača, važno je da budemo pravi. Neće biti bitna ljepota i način kako ćemo doći do cilja, samo da osvojimo tri boda. Ostao nam je još jedan lagani trening u Gradskom vrtu. Što smo uradili, uradili smo, što smo pripremili, pripremili smo, što sam htio to je obavljeno. Veseli me dobar rad igrača, bili su vrijedni. Čeka nas teška utakmica, znam da neće biti lako, neću o vremenskim prilikama više puno govoriti, kako nama tako njima. Moramo staviti u glavu da će i njima biti teško u to vrijeme igrati.

Očekuje da će publika nositi Vatrene.

- Raduje me što će biti pun stadion u Osijeku, tamo smo uvijek dobro prolazili. Prije godinu dana otišli smo iz Rijeke u Osijek, pa potom na Svjetsko prvenstvo. Nadam se ponavljanju scenarija, što znači pobjedu.

Iako je Lovre Kalinić prvi vratar, ovaj put na golu će biti Dominik Livaković, jer Kalinić je dugo bio bez nastupa za Aston Villu, nije igrao službenu utakmicu od reprezentacije u Budimpešti. Livaković je iskazao formu. Borna Barišić ima problem natjecateljskog ritma kao i Tin Jedvaj. Na pripremama se Dario Melnjak fino uklopio, međutim igrat će Barišić.

SN

- Lijepo sam objasnio da je Melnjak igrao standardno cijelu polusezonu, nametnuo se i vrijeme je bilo da ga pogledamo. Ovo je bila sjajna prilika jer imamo zaista puno problema s lijevom bekovima, niz je ozlijeđenih, počevši od Strinića i Pivarića. Neko vrijeme je i Barišić bio aut. Za Melnjaka će biti prilike, imamo kasnije i Tunis. Vratari su svoj posao dobro odradili. Kalinić je imao peh da nakon Mađarske nije bio na golu, Livaković je branio dobro, Sluga također. S vratarima nema problema.

Na kraju je izbornik konstatirao:

- Znam da se nabraja kako puno igrača nedostaje, ne želim to tako komentirati, moramo gledati ove koji su ovdje, što imamo tu je. To je u ovom trenutku najbolje u Hrvatskoj i od njih ćemo složiti najbolju ekipu - zaključio je Dalić.

Linker
20. travanj 2024 05:34