Getty Images
JE LI ON TAJ?

JEDAN OD NAJBOLJIH IKAD NAHVALIO POTENCIJALNOG VATRENOG: 'ON JE IGRAČ ZA KOJEG SMO UČINILI SVE!' Potpisao novi ugovor, ali hoće li ga zvati i Dalić?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2019. 15:15

U problemima je hrvatska nogometna reprezentacija sa stoperima uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za EURO 2020. godine. Slovaci dolaze na Rujevicu 16. studenog, a neće im se zbog suspenzije moći suprotstaviti niti Dejan Lovren, a ni Domagoj Vida. Obojica su u Cardiffu zaradila druge žute kartone pa će izbornik Zlatko Dalić morati posegnuti za nekim drugim rješenjima.

Jedno od njih mogao bi biti Nikola Katić. Nekadašnji stoper Slaven Belupa još nije upisao nastup u službenoj utakmici za Hrvatsku, a može igrati i za Bosnu i Hercegovinu, odakle je rođenjem. Ovaj 23-godišnjak iz Ljubuškog je koprivnički Gradski stadion prošle godine zamijenio kultnim Ibroxom, a sada mu je trener Glasgow Rangersa, veliki Steven Gerrard dao i novi ugovor.

On će isteći tek u ljeto 2023. godine, a nekoć legendarni Liverpoolov kapetan usput ga je i pohvalio.

- Poruka Katiću je da mu je ovo novi početak, treba se resetirati i pokušati igrati stalno na toj razini jer je postao ljubimac navijača. Ima ogromno poštovanje i mene i mog stručnog stožera. On je igrač za kojeg smo učinili sve da se razvije, a to ćemo nastaviti i dalje - rekao je Gerrard.

Katić jest debitirao za Hrvatsku, ali u prijateljskom susretu protiv Meksika 2017. godine. Sve dok ne odigra prvu minutu nekog službenog susreta, bilo kvalifikacijskog ili na kakvom velikom natjecanju, odnosno u Ligi nacija, može nastupiti i za BiH.

Počinje li administrativna utrka za uslugama ovog darovitog stopera, tek treba vidjeti.

Linker
19. travanj 2024 03:43