Milan Badelj
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
IZ SVLAČIONICE

JEDAN OD NAJISKUSNIJIH REALNO SAŽEO STVARI NAKON UTAKMICE NA RUJEVICI 'Svi smo svjesni da naša igra nije bila na nivou hrvatske reprezentacije'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2018. 01:57

Očekivano teško, ali zasluženo, hrvatski su nogometaši svladali Jordance u prijateljskoj utakmici na Rujevici. Završilo je samo s 2-1 (1-0), gosti s Bliskog istoka nisu se predavali do posljednje minute, a sva tri pogotka pala su nakon prekida.

Naša dva izveo je Marko Rog, koji je zaigrao u veznom redu: prvo korner na Vidinu glavu u 24., pa slobodni udarac s desne strane na Mitrovićevu u 63. minuti. Gosti su smanjili u 74. izravno iz slobodnog udarca, džoker s klupe, “devetka” Baha Faisal je pucao, a lopta dirala, čini se, Pašalića u živom zidu i prevarila Livakovića.

Milan Badelj, jedan od iskusnijih, komentirao je:

- Zadvoljan sam pobjedom, a svjesni smo da igra nije bila na razini naših igara na Svjetskom prvenstvu i općenito na nivou hrvatske reprezentacije. Međutim, smatram da je izuzetno bitno bilo pobijediti napokon jer od Mundijala je već prošlo dosta vremena. Raspoloženje u reprezentaciji se diže, ali mislim da će se i nastaviti dizati, da će ovi rezultati biti dobra uvertira i poziv navijačima da dođu na Maksimiru protiv Španjolske 15. studenoga. Veselimo se toj utakmici.

Je li ga iznenadila pobjeda Engleske u Sevilli?

- Malo je, iako Engleska ima dobar sustav igre, dobrog trenera i igra dobar nogomet. Nije to onaj njihov klasičan stil od prije, pokazali su to na SP-u. Napravili smo nam uslugu jer sada smo ponovno u igri za prvo mjesto.

Linker
18. travanj 2024 19:44