Austrija, Klagenfurt, 120608.
Europsko prvenstvo u nogometu EURO 2008 u Austriji i Svicarskoj, 2. kolo skupine B Hrvatska - Njemacka.
Darijo Srna i Ivica Olic slave.
Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media
Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX

Ivica Olić

VELIKO POJAČANJE UOČI GRČKE

JEDAN OD NAJVEĆIH MILJENIKA NAVIJAČA I PRAVI 'FAJTER' PONOVNO MEĐU VATRENIMA 'Čast mi je ponovno biti dio reprezentacije koja je za mene svetinja'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.10.2017. u 11:31

 • Stigle su sjajne vijesti za izbornika Zlatka Dalića i hrvatsku reprezentaciju uoči dvije velike utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

  Naime, proslavljeni reprezentativac Vatrenih Ivica Olić prihvatio je ulogu pomoćnika u stožeru Zlatka Dalića. Jedan od najvećih miljenika navijača posljednjih godina jedan je od nogometaša koji imaju 100 ili više nastupa u dresu hrvatske reprezentacije.

  - Velika mi je čast ponovno biti dio hrvatske reprezentacije, ovoga puta u jednoj novoj ulozi. Zahvaljujem izborniku Daliću na ukazanom povjerenju i učinit ću sve kako bih dao svoj doprinos ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju - izjavio je Olić za stranice HNS-a.

  Milano, Italija, 161114.
Stadion San Siro.
Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2016. godine izmedju reprezentacija Italije i Hrvatske.
Na fotografiji: Ivica Olic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
  Foto: Damir Krajac / CROPIX
   

  - Vjerujem da svojim iskustvom iz igračke karijere i znanjem koje sam stekao radeći s velikim trenerima, kao i poznavanjem specifičnosti reprezentativnog okruženja, mogu pomoći reprezentaciji kao član stručnog stožera. Reprezentacija je za mene svetinja, veselim se biti opet dio tog kruga. Svakome mogu obećati kako ću i kao trener poštivati ono u što sam vjerovao kao igrač, a to je da su predan rad i pošten odnos ključevi uspjeha - dodao je novi Dalićev pomoćnik.

  REUTERS/Valentyn Ogirenko
  Valentyn Ogirenko / REUTERS

  Zlatko Dalić - izbornik Vatrenih

   

  Olićev pristanak razveselio je i Zlatka Dalića.

  - Jako mi je drago što je Ivica Olić prihvatio moj poziv, sve smo se brzo dogovorili jer dijelimo stav o tomu što predstavlja hrvatska reprezentacija. Ivica odlično poznaje reprezentativno okruženje, s klubovima i Vatrenima je proživio praktički sve, a njegov 'fajterski' duh, optimizam i zarazno pozitivan pristup bit će od velike koristi cijeloj svlačionici. Olić će već od ovoga vikenda početi s praćenjem utakmica, a ostatak stožera upotpunit ćemo do okupljanja reprezentacije u studenom.

  Iz drugih medija