Damir Krajac / CROPIX
USUSRET VATRENIMA

JEDAN OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠA MAN. UNITEDA UOČI DOLASKA U OSIJEK 'Za nas je to jako nezgodno! Morat ćemo se dobro pripremiti, bit će teško u Hrvatskoj'

WALES Suparnik Vatrenih u skupini za Euro odlično počeo kvalifikacijski ciklus
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. ožujak 2019. 01:25

Teško da su Velšani mogli bolje zamisliti početak novog kvalifikacijskog ciklusa. Na domaćem terenu svladali su Slovačku te ujedno promovirali niz novih, mladih igrača koji nastupaju za klubove iz engleske Premier lige i Championshipa.

- Doista savršen start. Čista mreža i tri boda - složio se izbornik Ryan Giggs, legenda Manchester Uniteda.

Ne ide bez iskusnih

Uoči ogleda sa Slovacima postojao je pritisak.

- Pokušao sam rasteretiti igrače, ali ne može se pobjeći od činjenice da su druge momčadi već igrale, te da su Hrvatska i Slovačka osvojile po tri boda. Stoga se malo pritiska osjetilo, ali drago mi je da smo i mi uzeli bodove i sjajno započeli kvalifikacije.

Giggs je momčad postavio u sustav 4-2-3-1 s Baleom kao isturenim napadačem, a birao je vrlo mlade igrače koji su mu na povjerenju uzvratili važnom pobjedom. Iza Balea su tako zaigrali Wilson (22), Brooks (21) i James (21), na defenzivnom veznom uz iskusnog Allena bio je Smith (19), na stoperu Mepham (21).

- Svi oni igraju dobro za svoje klubove. Kad si mlađi, možeš učiti od starijih igrača, a kad su stariji, mlađi ti mogu biti inspiracija. Oduševljen sam što su svi dali svoj doprinos, ali fokus je bio na mlađima. Imamo talente, ali ne možemo bez iskusnijih, njih nije lako izostaviti.

Puno se raspravljalo i o izostavljanju iskusnog stopera Ashleyja Williamsa, koji je protiv Slovačke ušao u nastavku. On je za Stoke uglavnom ulazio s klupe u posljednjih mjesec dana, to je bio glavni razlog što je i u reprezentaciji završio na klupi.

- Želio sam da igraju igrači koji redovito nastupaju za svoje klubove. Williams ostaje kapetan, Bale je preuzeo vrpcu samo zato što on nije krenuo od prve minute. U svakom slučaju, Williamsove liderske kvalitete su nam potrebne.

Strijelac jedinog pogotka bio je Daniel James, krilni napadač Swanseaja kojeg je izbornik posebno pohvalio.

- Odigrao je fantastično, a gol je bio šlag na tortu. Cijelo vrijeme bio je opasan, ima brzinu, ali i još puno toga. Može odigrati na bilo kojoj strani, inteligentan je, naporno radi i sjajan je momak, stoga samo oduševljen da je zabio za pobjedu.

Nakratko u Portugal

Velšane u lipnju čekaju Hrvatska i Mađarska.

- Bit će teško, pogotovo s obzirom na to da je riječ o gostovanjima. Prvenstva u Engleskoj završavaju ranije (Championship 5. svibnja, Premier liga 12. svibnja), zato ćemo otići na tjedan dana u Portugal kako bismo se što bolje pripremili i premostili to razdoblje bez utakmica - najavio je Giggs.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 06:20