CROPIX
ŠTO MISLI TO I KAŽE

JEDNA DOBRA VIJEST, ALI I BRUTALNO ISKRENA PROGNOZA UOČI NAJVAŽNIJIH UTAKMICA HRVATSKE NA EURU 'A ne znam što reći... Nisam baš preveliki optimist'

JOSIP BREKALO Wolfsburgov veznjak koji je ozlijeđen u utakmici s Rumunjima ima dobru vijest
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2019. 15:33

Sunčano je i vruće bilo i jučer u Riccioneu, temperatura se zaustavila na plus 35... U hrvatskoj ekspediciji, pak, bilo je hladno. Oko srca. Uvjerljiv poraz od Rumunja ohladio je velike ambicije naše mlade vrste, polufinale sad izgleda daleko kao Sjeverni pol. Jasno je da je atmosfera na razini Kelvinove nule.

Međutim, negdje oko podneva, raspoloženje je postalo mnogo bolje. Javio nam se Josip Brekalo koji je protiv Rumunjske zbog problema s koljenom morao izaći već na samom početku utakmice.

- Evo, sad su mi javili što je točno bilo. Kaže doktor kako je evidentno da je tetiva udarena i da se radi o kontuziji. Ali ligamenti i menisk su dobro! Drugim riječima, kad se već dogodilo, ovo je najbolje moguće što mi se moglo dogoditi. Doktor kaže da će boljeti nekoliko dana, ali vidjet ćemo kako će biti sutra, prekosutra... Možda postoji mogućnost da odigram onu posljednju utakmicu u skupini protiv Engleske - kazao nam je Josip.

Varazdin, 051017.
Na Gradskom stadionu igra se kvalifikacijska utakmica U21 reprezentacija za Euro izmedju Hrvatske i Bjelorusije.
Na fotografiji: Josip Brekalo.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / Cropix
Čim je ušao pokazao je klasu - Josip Brekalo

Dobre vijesti

Dok smo čekali da nam se javi, zvali su nas novinari iz Njemačke, sve je zanimalo kakva je situacija s Brekalom. Posebno one iz Wolfsburga. Što je još jedan dokaz koliko je Josip važan za bundesligaša. Priča o ozljedi mladog i A hrvatskog reprezentativca zabrinula je i sve u Wolfsburgu, ali vijesti su dobre.

U prvom trenutku nije tako izgledalo. Posebice onda kad je sjeo na travnjak, a kad se tako nešto dogodi, onda se gotovo uvijek radi o težoj ozljedi. S Josipom smo razgovarali dan prije utakmice s Rumunjskom, u velikom intervjuu nam je kazao kako ovaj Euro može biti prekretnica u karijeri za kompletnu reprezentaciju, da dobar rezultat za mnoge može biti presudan u daljnjem nogometnom životu. Eto, njemu je se umalo dogodila prekretnica u suprotnom smjeru, onom negativnom. Da je ozljeda bila ozbiljnija, morao bi duže pauzirati, ovako je sudbina ipak bila na njegovoj strani. Naravno da mu se baš nije pričalo o utakmici koju je morao brzo napustiti, ali nije izbjegao odgovor na pitanje zašto je Hrvatska bila tako loša.

- Ha, ima tu, nažalost, puno razloga. Baš smo nesretno startali u utakmicu, taj start je bio ključ našeg poraza. Prvo onaj jedanaesterac, onda se ja ozlijedim, pa onda jeftino primimo drugi pogodak. Naravno, kad se izgubi 1:4, sve izgleda loše.

MAINZ, GERMANY - FEBRUARY 23: Josip Brekalo of Wolfsburg celebrates the first goal for his team with Yunus Malli of Wolfsburg and Daniel Didavi of Wolfsburg during the Bundesliga match between 1. FSV Mainz 05 and VfL Wolfsburg at Opel Arena on February 23, 2018 in Mainz, Germany. (Photo by Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images)
Alexander Scheuber/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Josip Brekalo

Jako teško

Naravno, nije još sve gotovo, pred mladim Vatrenima su utakmice s Francuskom i Engleskom. Ima li kakve nade, može li se još do polufinala?

- A ne znam što reći. Uvijek sam bio posve iskren u svim razgovorima, pa ću biti i sada. Dakle iskreno, nisam baš preveliki optimist - zaključio je Brekalo.

Iskreno i pošteno. Josip je uvijek bio takav. Nikad svoje rečenice nije zamatao u celofan. Što misli to i kaže. Ali ono što je kazao zapravo je i logično. Trebalo bi se mnogo toga poklopiti da Hrvatska uhvati polufinale i Olimpijske igre. Kad smo pogledali utakmicu Francuske i Engleske, zaista je jako teško vjerovati da Gračanova vrsta može u toj konkurenciji napraviti nešto više. Ni mi nismo neki optimisti. Stvari jednostavno tako stoje.

Linker
26. travanj 2024 15:38