Goran Sebelic / CROPIX
TALENTI NA OKUPU

JEDNA OD NAJVEĆIH ZVIJEZDA MLADE HRVATSKE SANJA VELIKE STVARI Nema straha za budućnost: 'Ova naša generacija je jednostavno osuđena na uspjeh'

BORNA SOSA Mladi hrvatski reprezentativac zbog problema s aduktorom propušta utakmicu sa San Marinom, ali niti malo na sumnja u novi trijumf.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2018. 17:11

Borna Sosa otputovao je u Stuttgart, zbog problema s aduktorom, tako da neće igrati u posljednjoj utakmici U-21 selekcije protiv San Marina. Ali vjerujemo da će i bez odličnog lijevog bočnog mladi Vatreni do pobjede i plasmana na Euro.

- Da, siguran sam da ćemo pobijediti San Marino i staviti točku na ‘i’ ove priče. Veliki je uspjeh plasman na Europsko prvenstvo, mnogim generacijama prije nas to nije uspjelo. Ali, kad pogledate ovu našu generaciju, mi smo uvijek - uspjeli! Tu, naravno, mislim i na rezultate u mlađim selekcijama od ove U-21. Ova naša generacija je jednostavno osuđena na uspjeh - kaže nam Borna.

U boj za medalje

Mladi hrvatski reprezentativac uhvatio je svoje mjesto u udarnoj postavi Stuttgarta, što smo i očekivali. Odigrao je svih 90 minuta u posljednje tri utakmice Švaba, s Leipzigom, Werderom i Hannoverom. Protiv Werdera Stuttgart stigao je do svoje prve pobjede u Bundesligi ove sezone, ali, nažalost, to im nije previše pomoglo, trenutačno su posljednji na ljestvici. Loše rezultate ‘platio’ je trener Tayfun Korkut, stigao je novi, Markus Weinzierl.

Pula, 121018.
Stadion Aldo Drosina. 
Kvalifikacijska utakmica a mlade igrace U21 izmedju Hrvatske i Grcke za Europsko prvenstvo u Italiji. 
Na fotografiji: Borna Sosa.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

- Stalno sam govorio da je samo pitanje vremena kad ću se ustaliti u udarnoj jedanaestorici Stuttgarta. Vidio sam odmah kakva je situacija u momčadi, pa sam pretpostavio da ću ubrzo postati dio udarne momčadi i igrati. Trebalo je proći kratko vrijeme za adaptaciju. Sve je išlo po planu. Međutim, sad se promijenio trener, dok pričamo još nisam bio u klubu, pa ne znam kako će se stvari dalje odvijati.

Ne bi trebalo biti problema za Sosu, jer je on sve svoje utakmice u dresu Švaba odigrao na visokoj razini. Tako da nema veze što je baš bivši trener Korkut inzistirao na njegovu dolasku, jer i novi bi trebao prepoznati kvalitetu tog mladića koji bi uskoro trebao odjenuti i dres Vatrenih.

- Nadam se da će sve biti dobro, te da ću nastaviti igrati u udarnom sastavu. Naravno, uvijek morate uzeti u obzir i onu drugu soluciju, da se novi trener odluči za neki drugi izbor. Ali, u toj lošijoj varijanti opet vjerujem da će nakon nekog vremena kvaliteta izaći na vidjelo, te da ću opet dobiti priliku.

Vratili smo se ipak na njegove kolege koje danas očekuje utakmica s San Marinom na kojoj bi trebali potvrditi put na Europsko prvenstvo. Mnogi stručnjaci su jedinstveni u ocjeni da na tom prvenstvu Hrvatska može u bornu za medalje.

- Ako budemo igrali svi koji smo igrali u ovom ciklusu, svi koji smo, recimo, igrali protiv Grčke, onda definitivno možemo u boj za medalje! Mnogi igrači naše generacije igraju u iznimno kvalitetnim klubovima, u jako kvalitetnim ligama. To je svakako velika prednost ove generacije. Ukoliko tako ostane do starta Europskog prvenstva, te ako se dobro pripremimo za to natjecanje, možemo zaista daleko dogurati. Makar, bit će jako teško, eto već sad su se plasirale moćne reprezentacije, u kojima igraju velike zvijezde. Svaka utakmica na Euru bit će kao finale! Ne samo to, na takvim natjecanjima treba i dosta sreće.

Pitali smo Bornu koliko igrača iz ove generacije mladih očekuje na seniorskom Europskom prvenstvu 2020. godine? Vidi li tamo i sebe?

- Očekujem dečke iz naše generacije na tom Euru! Već sad su neki dečki na pragu Vatrenih. Mislim da smo svi na dobrom putu, da smo svojim igrama u klubovima i u ovoj mladoj reprezentaciji pokazali da imamo kvalitetu. Zato vjerujem u pozivnice. Logično, sve ovisi o izborniku. Seniorsko Europsko prvenstvo je za dvije godine, u tom razdoblju ćemo još napredovati i biti spremni - zaključio je Sosa.

Linker
27. travanj 2024 06:16