Moskva, Rusija, 090718.
Stadion Luznjiki
FIFA World cup Russia 2018.
Izbornik Zlatko Dalic i Dejan Lovren razgovarali su s novinarima na sluzbenoj press konferenciji na stadionu Luznjiki dan prije polufinalne utakmice s Engleskom.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Tom Dubravec/ CROPIX

PODVUČENO

JEDNOG IGRAČA ZLATKO DALIĆ VIŠE NEMA RAZLOGA ZVATI U REPREZENTACIJU Čvrsto drijema u velikanu uljuljkan u sigurnost dobre plaće, poziv treba zaslužiti

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.09.2018. u 08:59

 • Dok su se pojedini igrači uspavali na lovorikama, Marko Rog čvrsto drijema u Napoliju, kojeg niti ovog ljeta nije napustio, iako su mu to mnogi dobronamjerni sugerirali, karijera mu je na totalnoj stranputici.

  Već treću sezonu ‘španer iz Nedeljanca’ gubi dane i stagnira u Napoliju, kamo je otišao kao igrač koji je znao impresionirati u HNL-u, a upravo protiv Španjolske i u reprezentativnom dresu i pobjedi 2:1 u Bordeauxu na Euru 2016. Vjerujući telefonskom pozivu Carla Ancelottija kako na njega računa, zadržao je sidro podno Vezuva, no nije se nametnuo i danas je bliže nego ikad da na duže vrijeme izgubi mjesto u reprezentaciji. Napoli ima odličnog Poljaka Zielinskog, šefa Hamšika i jaku konkurenciju, perspektiva mu izgleda kao kreditni rejting Agrokora.

   

  Mateo Kovačić zatvorio je vrata Reala i pošto-poto htio u Chelsea da konačno uhvati kontinuitet i postane igrački protagonist. Marka Pjaca s istim je razlogom Juventus zamijenio Fiorentinom, za prosperitet mladog igrača nije presudno je li u većem ili manjem klubu, nego da igra. Sigurnost ugovora u Napoliju i dobra plaća nikako ne bi smjeli toliko omamiti Roga, pa valjda vjeruje u sebe, zašto ne bi bio spreman ‘uskočiti u vatru’ na nekoj drugoj adresi i dokazati da je klasa i za mnogo upečatljivija djela. Ako mu se do zime ne promijeni status, mora naći novi klub. Imao je ponuda, pa i jakih poput Borussije Dortmund.

  ELCHE, SPAIN - SEPTEMBER 11: Jose Luis Gaya of Spain beats Marko Rog of Croatia during the UEFA Nations League A Group four match between Spain and Croatia at Estadio Manuel Martinez Valero on September 11, 2018 in Elche, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
  Denis Doyle/Getty Images
   

  Zlatko Dalić više ga nema razloga zvati u reprezentaciju sve dok to igrama u klubu ponovo ne zasluži. Ovakav današnji Hrvatskoj ne može ništa pomoći. Možda bi ga trgnulo. To bi bio izbornikov najprijateljskiji potez prema Rogu. Ako znamo da može, a znamo da može, još je dovoljno mlad da to i demonstrira.

  Kiseljenje na marginama A vrste i ubacivanje gdje zafali, kao Čačić u Tallinnu s Estonijom na desni bok, pa u utorak Dalić sa Španjolskom još defenzivnije na desnog beka, samo ga izlažu negativnoj percepciji javnosti. Razmahani Rog nosio se i s boljim veznjacima La Roje nego što su bili ovi od utorka.

  Ovaj današnji tjera na nužnost ovakvih komentara.

  Iz drugih medija