Tom Dubravec/ CROPIX
PODVUČENO

JEDNOG IGRAČA ZLATKO DALIĆ VIŠE NEMA RAZLOGA ZVATI U REPREZENTACIJU Čvrsto drijema u velikanu uljuljkan u sigurnost dobre plaće, poziv treba zaslužiti

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. rujan 2018. 10:59

Dok su se pojedini igrači uspavali na lovorikama, Marko Rog čvrsto drijema u Napoliju, kojeg niti ovog ljeta nije napustio, iako su mu to mnogi dobronamjerni sugerirali, karijera mu je na totalnoj stranputici.

Već treću sezonu ‘španer iz Nedeljanca’ gubi dane i stagnira u Napoliju, kamo je otišao kao igrač koji je znao impresionirati u HNL-u, a upravo protiv Španjolske i u reprezentativnom dresu i pobjedi 2:1 u Bordeauxu na Euru 2016. Vjerujući telefonskom pozivu Carla Ancelottija kako na njega računa, zadržao je sidro podno Vezuva, no nije se nametnuo i danas je bliže nego ikad da na duže vrijeme izgubi mjesto u reprezentaciji. Napoli ima odličnog Poljaka Zielinskog, šefa Hamšika i jaku konkurenciju, perspektiva mu izgleda kao kreditni rejting Agrokora.

Mateo Kovačić zatvorio je vrata Reala i pošto-poto htio u Chelsea da konačno uhvati kontinuitet i postane igrački protagonist. Marka Pjaca s istim je razlogom Juventus zamijenio Fiorentinom, za prosperitet mladog igrača nije presudno je li u većem ili manjem klubu, nego da igra. Sigurnost ugovora u Napoliju i dobra plaća nikako ne bi smjeli toliko omamiti Roga, pa valjda vjeruje u sebe, zašto ne bi bio spreman ‘uskočiti u vatru’ na nekoj drugoj adresi i dokazati da je klasa i za mnogo upečatljivija djela. Ako mu se do zime ne promijeni status, mora naći novi klub. Imao je ponuda, pa i jakih poput Borussije Dortmund.

ELCHE, SPAIN - SEPTEMBER 11:  Jose Luis Gaya of Spain beats Marko Rog of Croatia during the UEFA Nations League A Group four match between Spain and Croatia at Estadio Manuel Martinez Valero on September 11, 2018 in Elche, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
Denis Doyle/Getty Images

Zlatko Dalić više ga nema razloga zvati u reprezentaciju sve dok to igrama u klubu ponovo ne zasluži. Ovakav današnji Hrvatskoj ne može ništa pomoći. Možda bi ga trgnulo. To bi bio izbornikov najprijateljskiji potez prema Rogu. Ako znamo da može, a znamo da može, još je dovoljno mlad da to i demonstrira.

Kiseljenje na marginama A vrste i ubacivanje gdje zafali, kao Čačić u Tallinnu s Estonijom na desni bok, pa u utorak Dalić sa Španjolskom još defenzivnije na desnog beka, samo ga izlažu negativnoj percepciji javnosti. Razmahani Rog nosio se i s boljim veznjacima La Roje nego što su bili ovi od utorka.

Ovaj današnji tjera na nužnost ovakvih komentara.

Linker
25. travanj 2024 04:17