Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
VATRENI U NAJJAČEM SASTAVU

JUČER U SUZAMA, DANAS S VELIKIM OSMIJEHOM NA LICU Neuništivi Dinamov as i jedan od najboljih igrača Hrvatske ipak ide na EURO: 'Već sutra se vraćam!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2019. 13:35

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je u Puli Dansku (1:0) u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči odlaska na EURO, ali nakon susreta se više pričalo o ozljedi Ivana Šunjića nego o dobrom dojmu koji su ostavili mladi Vatreni.

U 42. minuti jedan od ključnih igrača mlade reprezentacije u suzama je napustio travnjak uz aplauz i podršku s tribina Alda Drosine. Bio je to jedan naizgled bezazlen duel - Olsen se spotaknuo preko lopte i nogom svom snagom udario u Šunjićev gležanj. Dinamov veznjak pao je uz bolni krik, liječnici su mu ukazali pomoć i nakon nekoliko minuta prekida je nastavio utakmicu. Međutim, pet minuta kasnije dao je znak da ne može te je u suzama napustio travnjak, a zamijenio ga je Nikola Vlašić.

Izbornik Gračan je već u prvoj reakciji izjavio kako ne želi ni pomisliti da je Hrvatska na EURU ostala za sjajnog Dinaovog veznjaka, a želje su mu se danas i ispunile.

"Sve će biti O.K, bit ću potpuno spreman za Europsko prvenstvo! Sutra se vraćam iz Zagreba u Medulin. Tu ozljedu gležnja vučem još od one utakmice u Osijeku kad smo izgubili. Kad ga dovedem u optimalno stanje, stigne neki udarac. Ali glavno je da će sve biti u najboljem redu", potvrdio je Šunjić za Sportske novosti.

Hrvatska je na kraju slavila pogotkom Tome Bašića u posljednjoj minuti susreta, a prvu utakmicu na EURU koje se igra od 16. do 30. lipnja u Italiji i San Marinu igrat će protiv Rumunjske. U našoj skupini C još su Engleska i Francuska.

Linker
20. travanj 2024 22:44