Ronald Gorsic / CROPIX
'NISAM MISLIO DA MOŽETE IZGUBITI'

'KAD SAM TO VIDIO OSTAO SAM IZNENAĐEN' Dani Olmo o Hrvatskoj na Europskom prvenstvu: 'Nego, je l’ on igra? Ne? E to je velika šteta... baš velika'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2019. 15:04

Vjerojatno i u Dinamu trljaju ruke. Dani Olmo odigrao je sjajnu utakmicu i bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Španjolske protiv Belgije (2:1). Postigao je prvi pogodak, sjajno je vodio igru momčad Luisa de la Fuentea, bio je bolji i od svog imenjaka Ceballosa, koji je zamjena Luki Modriću u Realu.

Cijena na tržištu mu je svakako skočila nakon sjajne prezentacije, a po svemu sudeći izbornik Španjolske ga više neće ostaviti na klupi kao što je to napravio protiv Italije. I pogriješio... Jer je Furija izgubila. No, brzo je shvatio, Olmo je protiv Belgije krenuo od početka i odmah se nametnuo.

- Ha, nije mi ovo najbolja utakmica za Španjolsku! Na nekim prijateljskim utakmicama igrao sam još bolje. No, ovo je svakako bila najvažnija utakmica, zato sam posebno sretan - kazao nam je jučer Olmo.

Eto, mladi dinamovac jedan je od onih kojima se mlada Furija mora zahvaliti što je još “živa”, što je još na Euru.

- Bila je zanimljiva i dramatična utakmica. Belgija je moćna momčad. Nakon mog pogotka za 1:0, izjednačili su nakon kornera. Bio je to nekako nespretan pogodak, ali držao je totalnu neizvjesnost skroz do samog kraja, kad smo u posljednjim minutama zabili za pobjedu.

Screenshot

Sposobni smo za sve

A evo kako sada stvari stoje za Španjolsku i Olma...

- S obzirom na to da smo mi izgubili od Talijana 1:3, a Poljaci pobijedili Italiju 1:0, mi moramo pobijediti Poljsku s tri pogotka razlike ako želimo biti prvi u skupini i otići u polufinale i na Olimpijske igre. Dakle, recimo, 3:0 i mi prolazimo kao prvi. Naravno, to je potrebno ako Italija pobijedi Belgiju. Ukoliko se to ne dogodi, onda nam je dovoljna samo pobjeda protiv Poljske. Ako pak Italija pobijedi, a mi dobijemo Poljsku 2:0, onda ćemo biti drugi u skupini iza Italije, a nekako mi se čini da onda ne bismo bili najbolji drugi, jer bismo imali gol-razliku samo “plus 1”.

Kaže da su Poljaci jako dobri...

- Naravno da nam neće biti lako pobijediti Poljsku s tri pogotka razlike. Zaista su čvrsti, razigrani, super se brane. To smo najbolje vidjeli protiv Talijana. Vidjet ćemo... Mi znamo što trebamo raditi kako bi stigli do pobjede koja nam je potrebna, spremni smo i motivirani. Imamo igrače koji su sposobni doći do takve pobjede, imamo kvalitetu i s optimizmom očekujemo tu utakmicu.

Jeste li sigurni da ćete opet početi utakmicu?

- To je odluka izbornika, ne znam... Ali očekujem da ću igrati, naravno.

Priča nam Dani kako nije očekivao da će Hrvatska biti tako uvjerljivo poražena protiv Rumunjske.

- Bilo je to za mene iznenađenje, baš to nikako nisam mogao očekivati. Nisam uopće mislio da Hrvatska može izgubiti od Rumunja, a kamoli s tolikom razlikom. S obzirom na to da smo imali trening, nisam gledao cijelu utakmicu. Međutim, kad sam to vidio, ostao sam baš iznenađen. Hrvatska ima bolje igrače od Rumunjske.

Danas Hrvatska igra protiv Francuske... Ima li tu nade?

- Sad je situacija teška, naravno i zbog tako negativne gol-razlike. A Francuzi su moćna reprezentacija. Kao i Engleska s kojom Hrvatska igra u posljednjem kolu. Nekako mi se čini da je bolje da Hrvatska igra prvo protiv Francuske koja je dobila prvu utakmicu na prvenstvu nego protiv Engleza koji su izgubili i kojima bi to onda bio ogled na “sve ili ništa”. Mislim da Hrvatska može pobijediti Francusku, može i Englesku, ima moći i kvalitete za to. Nego, je l’ igra Brekalo? Ne? E to je velika šteta... baš velika...

Čujem se s Bjelicom

Pitali smo ga je li se čuo s trenerom Bjelicom, ima li zakazano kad se mora pojaviti na pripremama Dinama?

- Čujem se s trenerom, ali nismo pričali o tome kad se moram pojaviti na pripremama. Uostalom, ne pričamo o tome jer sam skroz koncentriran na Euro.

Nego, hoćete li se vi uopće vratiti u Dinamo?

- Ha-ha... Malo provocirate zar ne? Ma, u ovom trenutku sam samo fokusiran na ovo prvenstvo i posljednju utakmicu s Poljskom. Vidjeti ćemo što će biti kad sve završi - zaključio je Olmo.

Linker
28. travanj 2024 14:32