CROPIX
DOBRE VIJESTI ZA DALIĆA

KADA SE VATRENI UHVATIO ZA BEDRENI MIŠIĆ SVI SU POMISLILI - NE VALJDA OPET!? Evo kakvo je stanje s mladom nadom uoči važnih provjera u SAD-u

TIN JEDVAJ Hrvatski reprezentativac u Bayeru, srećom, nije ponovno ozlijeđen
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. ožujak 2018. 22:20

Njemački mediji pišu o Tinu Jedvaju kao rijetko viđenom pehistu, otkako ga je 2015. Leverkusen otkupio od Rome, prije je bio na posudbi, zbog raznih tegoba i izostanaka cijelu jednu godinu ostao je izvan utakmica. Kad se u utorak prilikom sprinta na treningu uhvatio za bedreni mišić mnogi su pomislili - ne opet.

- Bili smo optimistični da bi Tin mogao ući u kontinuitet igara, sada moramo vidjeti kakvo je stanje - komentirao je trener Heiko Herrlich, negda legendarni centarfor, u tom času bez nalaza o čemu se radi.

Sve je super

No, Tin kaže, vijesti su pozitivne.

- Ma, samo me uhvatio grč. Ništa se posebno nije dogodilo. Napravili smo pregled i sve je super - javio nam je u srijedu oko podneva.

Sjajno za igrača koji je pauzirao od srpnja, da bi tek u veljači imao prve službene nastupe. Protiv HSV-a i Schalkea bio je u startnoj postavi, a s Wolfsburgom ušao u 46. minuti. Kad će ponovno na teren?

Zagreb, 240317.
Stadion Maksimir. 
Hrvatska - Ukrajina,  kvalifikacijska utakmica za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 
Na fotografiji: Tin Jedvaj.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Vidjet ćemo hoću li izvan treninga biti dan ili dva, ali to je to.

Kako se to uopće dogodilo?

- Teren je tvrd još od zime, pa se to malo osjeća i na mišićima, ali bit će sve u redu. Nema težih posljedica.

Čest je slučaj da igrači nakon duge stanke imaju teškoće s mišićima, tolikima se dogodilo da dožive i pokoju dodatnu ozljedu. No, za Jedvaja je bitno da opet igra, da stanka neće potrajati, to je želio, čak se bio voljan vratiti Dinamo, ali ga Leverkusen nije pustio. Je li sada opet sretan?

- Jesam, sad je sve u redu.

Uskoro Vatrene čeka prva reprezentativna akcija ove godine.

- Spreman sam za Ameriku. Naravno - konstatirao je Jedvaj.

Za nacionalnu vrstu već je igrao u SAD-u, krajem svibnja prošle godine, kad su svladali Meksiko 2:1. Bila je to druga reprezentacija, gotovo C momčad, a on se pokazao kao jedan od najistaknutijih na terenu. Odigrao je i s Islandom u Reykjaviku i potom mu je pukla noga početkom srpnja. Propustio je kompletnu jesen, no Zlatko Dalić stavio ga je na širi popis za Sjedinjene Države. Točnu listu koga vodi objavit će sljedeći tjedan, dotad će biti jasno i je li s Jedvajem sve prošlo u redu, je li fit za nastupe.

Linker
19. travanj 2024 15:10