Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
OGLASIO SE OZLIJEĐENI DVOJAC

KAKAV PEH UOČI DERBIJA DINAMA I HAJDUKA U PETAK Izgledalo je užasno s Vlašićem, a na kraju je gore prošao kapetan Hajduka!

U prijateljskom susretu u Puli nogometaši Hrvatske su preokretom pobijedili Gruziju s 2:1, ali i ostali bez ozlijeđenih Nikole Vlašića i Josipa Juranovića.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. studeni 2019. 23:04

U finišu utakmice, desetak minuta Hrvatska je igrala s desetoricom, a na kraju i devetoricom. Prvo je van morao Nikola Vlašić, potom Josip Juranović.

Sreli smo Vlašića na izlasku sa stadiona, lagano je šepao, ali vijesti su dobre.

- Izgleda da je OK, da nije ništa kvrcnulo. Dobio sam jak udarac, boljelo je, ali već sada se osjećam bolje. Igrač Gruzije klizao je i ušao mi s obje noge. Nije bilo namjerno - kazao nam je Vlašić.

Lijeva je potkoljenica bandažirana, no stanka ne bi trebala biti duga.

- Napravit ću jednu snimku, ali ne vjerujem da je nešto preozbiljno - konstatirao je Vlašić.

Kod Josipa Juranovića se vjerojatno radi o istegnuću mišića. No, to će tek snimka pokazati, očito je lošije prošao nego Vlašić.

- Meni se čini da nije ništa strašno, nadam se da ću biti spreman za derbi s Dinamom - kazao je kapetan Hajduka.

Pula, 191119.
Stadion Aldo Drosina.
Medjunarodna prijateljska utakmica A reprezentacija, Hrvatska - Gruzija.
Na fotografiji: Ozlijedjeni Nikola Vlasic
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Doktor Zoran Bahtijarević na temu ozljeda je rekao:

- Kod Vlašića se čini da je bolje nego je izgledalo na terenu, dobio je žestok udarac koji jako boli. Kod Juranovića je evidentno riječ o istegnuću mišića, mi se nadamo da je samo istegnuće. Hoće li biti nešto gore, vidjet će se kad napravi pretrage.

Ima li šanse da igra u derbiju?

- Ne mogu vam reći.

Vlašić je o utakmici kazao:

- Bili smo dominanti i trebali dati više golova. Ne mogu reći da sam prije godinu dana očekivao da ću biti u ovakvoj situaciji. No, treba ići utakmicu po utakmicu, postigao sam neke stvari koje možda nitko nije mislio da hoću, samo tako trebam nastaviti.

Komentirao je svoje golove:

- Samo pucaš i gledaš mali kut, treba pucati, jedino se tako može i zabiti.

Ivan Perišić riješio je dvoboj:

- Dogovorili smo se u svlačionici da ćemo dati maksimum, to je bila zadnja utakmica u godini. Bilo bi nakon plasmana na Euro malo ružno da smo izgubili. Sve je išlo dobro, ali pokazali smo karakter i zadnjih petnaest minuta bez dva igrača branili smo se kako smo god mogli i sačuvali pobjedu.

Osvrnuo se i na kadar koji imaju Vatreni.

- Hrvatska se nama što bojati, na svakoj poziciji ima dva-tri top igrača, ako netko nedostaje, drugi će ga dostojno zamijeniti. To su odlike reprezentacije. Pripreme sad lagano počinju za Euro, nadam se da ćemo i suigrači i ja što više igrati u klubu i da ćemo svi zdravi dočekati Euro.

Simon Sluga je odradio dobro poluvrijeme:

- Nije bilo lako plasirati se na Euro, nakon Rusije, zato moramo biti svi zadovoljni. Ovo je još jedna dobra godina za Hrvatsku. Ja zadnjih mjesec dana nisam igrao, ali osjećao sam se dobro, dečki su mi pomogli da bude tako. Imao sam gušt igrati ovdje u svojoj Istri. Nastup za reprezentaciju diže nam samopouzdanje i za klubove.

Linker
23. travanj 2024 01:58