Argentina
 REUTERS/Edgard Garrido / REUTERS
STRANI MEDIJI

KAKO DIŠU SUPARNICI HRVATSKE NAKON ŽDRIJEBA Argentinci u 'strahu od vatrenog terceta', na Islandu se prisjetili bolnog poraza, Nigerijci u šoku

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 01. prosinac 2017. 19:35

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. zajedno s Argentinom, Islandom i Nigerijom odlučeno je u petak na ždrijebu u Moskvi. Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rosotvu na Donu protiv Islanda.

Reprezentacije su uoči ždrijeba bile razvrstane u četiri jakosne skupine na osnovi Fifine ljestvice. Ždrijeb je bio poludirigiran, pa tako u istoj skupini nisu mogle biti dvije reprezentacije s istog kontinenta. Izuzetak je Europa koja je mogla dati najviše dvije reprezentacije u istu grupu.

Nakon ždrijeba uslijedile su i reakcije, kako hrvatskih tako i stranih medija, a evo što o Vatrenima misle na Islandu, u Argentini i Nigeriji.

REAKCIJE STRANIH MEDIJA NA ŽDRIJEB

CLARÍN (Argentina)

Hrvati su vrlo kompliciran suparnik. Imaju jednu od najboljih veznih linija na svijetu, s Modrićem i Rakitićem. Tu su još Perišić (onaj koji namješta Icardiju golove) i Mandžukić…

OLÉ (Argentina)

Premda ima izvrsne igrače, Hrvatska već dugo ne isporučuje velike rezultate. Na SP su stigli su tek kroz play-off. Ovo će im biti pravi ispit. Vodeći tercet je Modrić, Rakitić i Mandžukić.

LA NACION (Argentina)

Modrić ima 32, a ostali nositelji igre također su preko 29 godina pa im je ovaj SP zadnja šansa. Izvanredna generacija, ali muče ih podjele koje uključuju Savez, medije i navijače.

VISIR (Island)

Hrvatska se već pokazala teškim suparnikom, zaustavili su nas prije četiri godine, ali ovogodišnja 1-0 pobjeda u kvalifikacijama dokazala je da se protiv njih može igrati.

MORGUNBLADID (Island)

U debiju na svjetskim prvenstvima čekaju nas Lionel Messi i društvo, a protiv Hrvatske u Rostovu vjerojatno će se odlučivati o plasmanu u osminu finala.

VANGUARD (Nigerija)

Izvukli smo Argentinu, Hrvatsku i Island, ali pravo je pitanje zašto baš na svakom Svjetskom prvenstvu moramo igrati u skupini s Argentinom?

Linker
23. travanj 2024 14:55