CROPIX
PIŠE D. ANTOLIĆ

KAKO JE ČAČIĆ OSTAO IZBORNIK Ako ste mislili da je dobio samo slatke komplimente, varate se

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. srpanj 2016. 00:43

Ne iznenađuje jednoglasna podrška Anti Čačiću na Izvršnom odboru HNS-a, to nije skup disonantnih tonova, to je “nogometna obitelj” koja uvijek zna je li predznak plus ili minus, i prema tome se ravna. I kad nema Davora Šukera, njegovi “ministri” gotovo će nepogrešivo biti složni, bilo je nemoguće očekivati da čelni ljudi Saveza kažu “Čačić je zadovoljio”, a da netko istrči “Ne, ja smatram da trebamo naći boljega”.

Pa kad već u Izvršnom odboru HNS-a nema plivača uzvodno, bitan je glavni argument zašto je izborniku dana unisona potpora. “Čačić je napravio odličnu atmosferu, igrači su bili jedinstveniji nego ikad, to je temelj za uspješne nastupe i u sljedećem ciklusu”, konstatirali su govornici nogometne vlade u Ulici grada Vukovara, dodajući: “Izbornik je posložio lijepu priču, usto u svim susretima bili smo bolji od rivala, a ponekad je nužan i faktor sreće.”

Ako ste mislili da su Čačiću dijelili samo slatke komplimente, varate se. Bilo je opaski o vođenju ekipe s Portugalom, moglo se više, no Izvršni odbor je zaključio: “Čačić je napravio jako mnogo, dovoljno da mu vjerujemo i dalje.”

Ante Čačić u intervjuu za SN kaže da Hrvatska nikad nije igrala bolje na velikom natjecanju.

Apsolutno točno, cijela Europa nam se poklonila

Nije istina, svi se sjećamo Ćirinih 'sinova' u Francuskoj

Tako će izbornik bezbrižno nazočiti sljedećoj sjednici Izvršnog odbora, na kojoj je dužan podastrijeti izvještaj iz Francuske. Najavio je kako će dati mandat na razmatranje, ali na to ne treba gubiti vrijeme jer su se šefovi već izjasnili.

HNS danas ima kompaktan Izvršni odbor, nema mačevanja kao u nekim ranijim vremenima, nema onih koji bi jurišali protiv struje ili za neke svoje interese. Što mu daje mir i stabilnost u odlučivanju. I kad je odmah nakon ispadanja od Portugala bilo rečeno da Čačić nije upitan, nikakvi preokreti nisu bili realni.

No, jasno je da eliminacija u osmini finala boli, i da Čačić mora što bolje krenuti u sljedeće kvalifikacije. Niko Kovač je preživio mnogo gori Brazil sve dok Zdravko Mamić nije kazao da više ne uživa njegovo povjerenje. Aktualni izbornik ovog časa s tim nema problema!

Linker
20. travanj 2024 04:19