Goran Sebelic / CROPIX
NAPADAČKI TALENT

KAKO SE VELIKOJ HRVATSKOJ NAPADAČKOJ NADI ISPLATIO RIZIK 'Ne znam koliko bi igrača Dinama u tim godinama povuklo takav potez...'

SANDRO KULENOVIĆ Mladi napadač Legije protiv Francuza pokazao dobar potencijal
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. lipanj 2019. 20:34

Sandro Kulenović (19), napadač varšavske Legije, uz Domagoja Bradarića najmlađi je igrač naše U-21 selekcije.

Je li mu jako žao što se Hrvatska nije uspjela plasirati u polufinale i na Olimpijske igre?

- Svakome od nas bio je san odlazak na Olimpijske igre. Nažalost, nismo uspjeli, ključ je bila ta prva utakmica, taj rani pogodak koji smo primili, pa ozljeda Brekala. To nas je sve poremetilo.

Priča Sandra Kulenovića zanimljiva je i poučna. Iz Dinama je sa 16 godina otišao u Legiju. Odmah je pokazao napadački talent kada je po dolasku priključen Legijinoj mladoj momčadi koja je igrala juniorsku Ligu prvaka, u kojoj je zabijao vršnjacima iz Real Madrida i lisabonskog Sportinga. Privukao je pozornost Juventusa koji ga je doveo na posudbu u svoju mladu momčad, u kojoj je također zaigrao u omladinskoj Ligi prvaka sezonu poslije.

- Ne znam koliko bi igrača iz Dinama u mojim tadašnjim godinama otišlo u Legiju. Ali ja sam riskirao. Napustio sam dom, prijatelje, školu... Odlučio sam napraviti sve kako bih napravio iskorak u karijeri. Isplatilo se. Godinu dana sam igrao u drugoj momčadi, pa sam otišao u Juventus, trenirao sam s najboljim igračima svijeta, sa svojim idolima. Nakon toga sam se vratio u Legiju i napravio veliki iskorak u prvoj momčadi. Bio sam ove sezone važan dio. A imam tek 19 godina. Jako sam sretan sa svim odlukama koje sam donosio.

Sandro Kulenović
Bruno Konjevic / Hanza Media / Hanza Media

A u Juventusu čak nije imao ni sreće. Iako do tada nikada nije bio ozlijeđen, stigle su ga neke ozljede.

- Da, baš sam tamo imao peh. Prvo sam mjesec dana imao problema s koljenom, onda sam se vratio, a nakon tri treninga stigla je ozljeda ligamenta gležnja, pa sam izgubio još dva mjeseca. Ali kad sam razmislim, mislim da je to bio - Božji plan! Bilo mi je teško, ali sam sve nadvladao radom. Dodatno sam radio, prije i poslije treninga, bio sam miran, znao sam da mi se rad i zalaganje moraju prije ili kasnije vratiti.

Jako mi je lijepo

Kad ga pitamo o budućim planovima, kaže;

- Jako mi je lijepo u Poljskoj. Volim Legiju i Varšavu, tako da nemam nikakav pritisak. Svakom igraču je cilj napredak, pa ako se pojavi neka opcija za iskorak u karijeri... No, ja sam istinski sretan u Varšavi, to je moj drugi dom - zaključio je Kulenović.

Inače, s obzirom na mlade godine, Sandro je on onih igrača koji će i u sljedećem ciklusu biti u selekciji U-21.

Linker
15. travanj 2024 23:04