Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE MEDIJA

KAKO SU SUPARNICI VIDJELI POSRTANJE VATRENIH PROTIV MAĐARA? Slovaci uvjereni da imaju zasluge za poraz Hrvatske, Azerbajdžanci iznenađeni

Poraz Hrvatske od Mađarske (1:2) u Budimpešti imao je glasan odjek i u medijima ostalih hrvatskih konkrenata u eurokvalifikacijskoj skupini E
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. ožujak 2019. 21:16

MAĐARSKA

Duhovna moć uspjela pobijediti nogometno znanje Hrvata

Mađari slave svoju najveću pobjedu u posljednjim desetljećima, a kapetan Balazs Dzsudzsak prisjetio se sramotnog poraza u Andori (1:0) prije dvije godine.

- Tada sam plakao zbog poraza, a sad plačem od sreće. U reprezentaciji sam 12 godina, i nikad nije nestalo ulaznica za neku utakmicu. Suigrače sam uvjerio da su nas ljudi došli gledati jer su gladni uspjeha i jer su željeli vidjeti nas, a ne Hrvate, ne Zlatnu loptu - izjavio je Dzsudzsak za “Nemzeti Sport”.

Gergo Lovrencsics istaknuo je da je pobjeda protiv Hrvatske neobično iskustvo i za igrače i za navijače, dok portal Index.hu tvrdi kako je duhovna moć pobijedila nogometno znanje te da su Mađari pokazali pravi karakter, što je bila snaga Hrvata na Mundijalu u Rusiji.

WALES

Gareth Bale vidi Velšane kao konačne pobjednike skupine

Mediji u Walesu velik prostor posvetili su pobjedi svoje reprezentacije protiv Slovačke u premijernom nastupu u Cardiffu.

- Nema razloga zbog kojeg ne bismo mogli osvojiti skupinu - izjavio je kapetan Gareth Bale.

Pobjeda Mađarske protiv Hrvatske nije dobila prevelik publicitet, no komentatori ističu kako je ona potpuno neočekivana.

“Za one koji misle će Wales biti prvi, pobjeda Mađarske protiv Hrvatske je rezultat iz snova. Za one koji očekuju da će Hrvati bez obzira na taj poraz biti prvi u skupini, to nije dobra vijest za Wales jer su se i Mađari uključili u borbu za drugo mjesto”, navodi Wales Online.

- Hrvatska je favorit skupine po reputaciji i kvaliteti igrača, ali s nama im neće biti lako - uvjeren je velški nogometni izbornik Ryan Giggs.

SLOVAČKA

Uvjereni da su i oni zaslužni za poraz Hrvatske u Mađarskoj

Portal Sport.sk piše da se hrvatski nogometaši muče tražeći pravu formu.

“Prvi problemi pojavili su se još u Zagrebu teško izborenom pobjedom protiv Azerbajdžana, a kulminirali su porazom u Budimpešti.”

Portal prenosi i izjavu hrvatskog izbornika Dalića koji se požalio na nedostatak kreacije u napadu i izostanak ideje u igri, ali i njegovu tvrdnju da poraz nije tragedija.

Slovaci tvrde da su i oni zaslužni za mađarsku pobjedu protiv Hrvatske, jer su Mađari nakon poraza u Trnavi sjeli i otvoreno razgovarali o onome što u njihovoj igri nije bilo dobro.

- Naš cilj je plasman na Euro. Neke stvari nismo mogli pomesti pod tepih, iako su za neke one bile neugodne - izjava je Adama Szalaia koju prenosi tabloid SME.

AZERBAJDŽAN

Iznenadilo ih hrvatsko stradanje na travnjaku Groupama Arene

Nakon uvodnih utakmica u našoj skupini, samo je Azerbajdžan ostao na nuli. No, malo mu je nedostajalo da uzme bod u Maksimiru, u utakmici u kojoj su na vidjelo isplivale mnoge hrvatske slabosti. Poraz Vatrenih u Mađarskoj predstavljen je kao iznenađenje, a portal Idmantv prenosi izjave hrvatskoga kapetana Luke Modrića.

- Nismo očekivali ovaj poraz. Trebamo se probuditi. Upozorenje je bila prva utakmica s Azerbajdžanom koju smo uspjeli pobijediti, ali ovo je šok za nas. Trebamo zaboraviti što je bilo na Svjetskom prvenstvu, nemamo vremena uživati u tome, jer dolaze nove utakmice i svaki nam suparnik može stvoriti probleme - citiraju se Modrićeve riječi nakon meča u Budimpešti.

Navode i Dalićevo upozorenje da se momčad mora više boriti i biti agresivnija jer protiv finalista SP-a svi daju 200 posto.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 07:38