Getty Images
'TO JE VELIKI POMAK'

KOD ANTE ČAČIĆA NIJE UOPĆE BIO U KOMBINACIJAMA, A DANAS OZBILJNO KUCA NA VRATA REPREZENTACIJE 'Drago mi je što se počelo pričati da ću biti pozvan...'

S osam golova u prvenstvu Livaja je u rangu najboljih HR-golgetera Andreja Kramarića i Ivana Santinija
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. ožujak 2018. 18:49

Marko Livaja igra dobru sezonu u AEK-u, u što se najkonkretnije uvjerila Rijeka protekle jeseni, a ove nedjelje zabio je Panioniosu za pobjedu 1:0.

Izbornik ga je spomenuo kao igrača kojeg će pratiti do Rusije iako ga ne vodi u Ameriku. S osam golova u prvenstvu Livaja je u rangu najboljih Andreja Kramarića i Ivana Santinija, doduše grčka liga nije iz Petice. Zabio je dva i u Europskoj ligi.

- Drago mi je što me izbornik prati, što je uočio moje dobre igre, te da je najavio dolazak nekoga iz stožera u Grčku. Nastavit ću raditi i igrati na što višoj razini, a dođe li tko u Atenu razgovarat ćemo, sve je super. Bitno je da igram, to je najvažnije - kaže Livaja koji kod Čačića nije bio ni u kakvim kombinacijama, čak ni kad je u svibnju prošle godine vodio C ekipu u Los Angeles.

- Tako je, zato mi je drago što se sada počelo pričati da ću biti pozvan, i da dobro igram jer to je korak naprijed. Radi se o pozitivnom pomaku u karijeri.

To što ste na čekaju neće vas obeshrabriti?

- Neće, nikako.

Jeste li potpuno zadovoljni u AEK-u?

- Jesam, napredujem, šteta je što nismo prošli Dynamo Kijev jer mogli smo, u Grčkoj smo na tablici prvi, borimo se da osvojimo prvenstvo, u Kupu igramo u polufinalu, pred nama je vrlo značajna završnica.

No, Rusija više nije tajna nada nego javna.

- Svi se nadamo, imamo jako puno kvalitetnih igrača, svi zaslužuju poziv, znam da su neki duže u reprezentaciji, dali su joj puno, za razliku od mene koji nisam imao tu priliku, ali zašto se ne bih nadao...

Zna li se hoćete li ostati u AEK-u na ljeto jer ste na posudbi, ugovorom vezani za Las Palmas.

- Imaju opciju da me otkupe, vidjet će se kad završi prvenstvo. Igram jako dobro, stvarno sam sretan u Ateni i klubu. No, prerano je za reći nešto konkretno. Sve će se vidjeti.

Linker
24. travanj 2024 14:47