REUTERS
PIŠE BRANKO STRUPAR

KOMENTAR HRVATSKOG TESTA U PORTUGALU Kovačić je napokon izgledao jako dobro, opustio se, preuzeo odgovornost, Pjaca je par puta zablistao...

Rekao bih da smo odigrali korektnu utakmicu, nismo izgubili, napokon smo zabili pogodak Portugalu. Bila su to dva različita poluvremena, prvo dinamično, Portugal je možda izgledao konkretnije, ali onda smo mi zabili. PIŠE: BRANKO STRUPAR
Piše: Branko StruparObjavljeno: 07. rujan 2018. 15:14

Perišić je lijepo poentirao, zatim je uslijedio izjedančujući gol Pepea, sasvim zasluženo, konstatirao bih. U nastavku je očekivano ritam pao, to se često događa na prijateljskim utakmicama, posebice kada zamjene dosta prekidaju ritam igre. Portugalci su u nastavku također imali blagu incijativu, mi smo skoro zabili i autogol, ali opet smo uspjeli stvoriti nekoliko poluprilika.

Moram priznati kako mi je bilo čudno vidjeti reprezentaciju bez Mandžukića, Ćorluke i Subašića. Non-stop sam se pitao hoće li jedan od njih ući u igru, Mandžo zbilja nedostaje posebno kada znamo u kakvoj je formi i kojom lakoćom zabija u Juventusu.

No, bez obzira na njihove oproštaje nemamo se čega bojati, viceprvaci smo svijeta, svi nas drugačije gledaju. istina, na scenu su stupili novi igrači, ali nema straha, uvjeren sam kako će se uklopiti na najbolji mogući način.

Igrači koji su na Mundijalu bili u drugom planu? Kovačić je izgledao jako dobro, dojam je da se opustio, da je konačno odlučio preuzeti odgovornost. Mislim da je na takav pristup utjecao i odlazak u Chelsea gdje je počeo igrati, u Londonu na njega računaju i to je najbitnije za Kovu. U Realu vjerojatno ne bi igrao i zato je ovo bio odličan potez, smatram da će svi imati koristi o od toga, najviše Mateo. Treba spomenuti i Pjacu, koji je imao nekoliko lijepih poteza.

Sada nas čeka Španjolska, veliki je gušt igrati takve utakmice posebice kada dolazite kao drugi na svijetu. Dalić je kazao da je ovo sve priprema za Euro? Pa zasigurno jest, to je konačni cilj, ali naravno da nitko ne želi izgubiti, pogotovo jer su sa suparnicima klupski suigrači.

Sve u svemu možemo biti zadovoljni s prvom utakmicom nakon Mundijala, odigrali smo solidno, novi igrači su osjetili atmosferu i to je najbitnije...

Linker
25. travanj 2024 19:19