Rrahmani i Bouhna
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
VELIKI ISPIT

KOSOVSKI LOKOS VJERUJE DA ĆE VATRENI PASTI 'Bit će to rovovska bitka, ali imam neki osjećaj da će biti 1:0 za nas'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 03. listopad 2016. 19:48

Nije bilo lako Amiru Rrahmaniju u subotu, uvijek se teško suprotstaviti bivšem klubu, no kako sam kaže, to je nogomet, to je profesionalizam. Lokomotiva je svladala Split, a Rrahmani je odigrao solidnu partiju koja je poslužila kao svojevrsna uvertira za ono što ga očekuje u četvrtak kad će se naći na velikom iskušenju u dvoboju s Hrvatskom.

Kakav je osjećaj nastupati za izabranu vrstu Kosova?

- Osjećaj je čudesan, velika je čast odjenuti reprezentativni dres! U našoj skupini sve su momčadi bolje od nas. Naime, kao što znate, mi smo prvi put u kvalifikacijama za veliko natjecanje, ali dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svjetlu.

Debi ste imali protiv Finske na njihovu terenu, osvojili ste veliki bod iako je dojam da možete žaliti za ostala dva boda.

- Tako je, imali smo dobrih prilika da uzmemo puni plijen, ali nije bilo potrebne sreće. No, u konačnici možemo biti zadovoljni, ipak je to bila naša prva kvalifikacijska utakmica.

U prošlosti ste nastupali za reprezentaciju Albanije, no nikad u službenoj utakmici, kako ste na kraju odlučili za Kosovo? Primjerice, vaš suigrač u Lokosima Eros Grezda opredijelio se za Albaniju.

- Nisam dobio previše šansi u Albaniji, sukladno tome sam se odlučio za Kosovo i nisam pogriješio...

U četvrtak je povijesna utakmica za vašu reprezentaciju, dolazi Hrvatska, sve je spremno za veliki spektakl.

- U Hrvatskoj igraju vrhunski igrači koje, ako želimo ostvariti pozitivan rezultat, moramo nekako zaustaviti. Naravno, bit će teško, bilo bi idealno kad bismo prvi zabili jer onda bi to usmjerilo utakmicu u drugom smjeru.

Dvostruki blok

Prva kvalifikacijska utakmica na domaćem terenu, Vatrene u Skadru čeka užarena atmosfera, svih 17 tisuća ulaznica je prodano.

- Veliki je interes navijača, bit će to prava nogometna fešta, nadam se da ćemo na krilima navijača ostvariti željeni rezultat.

Split, 020316. 
Stadion Park mladezi.
Nogometna utakmica 25. kola MAXtv Prve lige izmedju RNK Split i NK Rijeka. Na fotografiji: Amir Rrahmani, strijelac izjednacujuceg pogotka za Split.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Amir Rrahmani

Na našu veliku žalost, a na vašu sreću, najbolji igrač Vatrenih ujedno i kapetan Luka Modrić neće nastupiti zbog ozljede koljena.

- Luka je bez premca vaš najbolji igrač, a i u Realu ima veliku ulogu posebice se to da uočiti kad on ne igra. Igre Hrvatske i Reala nemaju tolikog smisla kao kad on igra i dirigira. Dakako da je to za nas dobra vijest, ali Hrvatska ima još puno opasnih pojedinaca.

Onda, tko će od njih biti najveća prijetnja?

- Uh, odakle početi… Perišić, Brozović, Rakitić, možda Pjaca, svi su vrhunski igrači, koji igraju u velikim klubovima.

Koja su vaša očekivanja od utakmice, kako igrati protiv Hrvatske?

- Moramo stati iz lopte, postaviti se u dvostruki blok i našu priliku tražiti iz kontre i polukontre. To je jedini recept za srušiti Hrvatsku.

Spomenuli ste nekoliko igrača za koje smatrate da su najveća opasnost po vas, no tko je najveća prijetnja za Hrvatsku?

- Imamo dobrih igrača, iznenadit ćete se, ali ako baš nekog moram izdvojiti, onda bi to bio Valon Berisha definitivno.

Što općenito očekujete od ovih kvalifikacija?

- Nemamo nikakvog imperativa, tek gradimo momčad, koja će se tek kristalizirati. Najbitnije je skupiti iskustvo koje će nam poslužiti u budućnosti. Naravno, na svakom ćemo susretu dati sve od sebe, ali, ponavljam, imperativa nema.

Za kraj, prognoza utakmice u četvrtak, tko će slaviti?

- Bit će to rovovska bitka, ali imam neki dobar osjećaj, smatram da će biti 1:0 za nas - uz smijeh je zaključio Rrahmani.

Linker
25. travanj 2024 13:48