Mario Vušković
 Foto: Matija Djanjesic / CROPIX/Arhiva
MORAJU OTIĆI NA EURO

LEGENDA HAJDUKA NAHVALILA I HAJDUKOVCE I DVA DINAMOVCA U DRESU MALIH VATRENIH 'To je odlična generacija, ali baš igrači Hajduka su nositelji...'

Kapetan U-19 vrste je Vušković, član prve momčadi Hajduka, za kojega su već stizale ponude jakih klubova
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 15. listopad 2019. 10:32

Hajduk se ne mora bojati za budućnost jer na Poljudu niču novi talenti koji se iskazuju u U-19 reprezentaciji koja je u Mađarskoj pobjedom nad domaćinom u drugoj utakmici kvalifikacijskoga turnira izborila Elitno kolo. U prvom susretu su izabranici Josipa Šimunića svladali Kazahstan s 3:0, a potom i Mađare 2:0, a zanimljivo je da je svih pet pogodaka djelo Hajdukovih igrača.

Top transfer

Kapetan U-19 reprezentacije je Mario Vušković, inače član prve momčadi Hajduka, za kojega su već stizale ozbiljne ponude jakih klubova za odlazak u inozemstvo, no na Poljudu nisu htjeli ni čuti za rastanak, jer će mladi stoper u budućnosti, kada bude još više participirao u prvoj momčadi i razvijao se, sigurno napraviti top inozemni transfer.

S njim u Mađarskoj su još napadači Ivan Šarić, koji je prošle godine bio prvi strijelac Prve HNL za juniore, i Ivan Brnić te veznjak Mario Čuić.

Sibenik, 311018.
Stadion Subicevac
Nogometna utakmica 1/8 Hrvatskog kupa izmedju HNK Sibenik - HNK Hajduk
Na fotografiji: trener Hajduka Zoran Vulic
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
/ CROPIX

Na turniru u Mađarskoj Brnić je postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a po jedan gol dali su Čuić, Brnić i Vušković koji kao kapetan izvodi jedanaesterce te je poentirao s bijele točke.

Zoran Vulić, legendarni igrač i trener Hajduka, često prati utakmice mlađih selekcija akademije Bijelih, a gledao je i susret s Mađarskom. Svojedobno je Vulić bio izbornik U-19 selekcije s kojom je prošao prvu prepreku, također nakon dva kola, ali je nakon toga otišao na klupu Splita…

- O Vuškoviću ne treba trošiti puno riječi, o njemu se zna manje-više sve. Gledao sam utakmicu i po meni je najbolji igrač bio Brnić. Radi se o vrlo kvalitetnom djetetu koje ispred sebe ima lijepu budućnost. Isto tako, dobro su odigrali Čuić i Šarić - referirao nam je iskusni Vulić.

Ponudio je Vulić i širu sliku od Šimunićevoj selekciju, ali naglasak je stavio ipak na Bijele…

- Radi se o odličnoj generaciji, ali baš igrači Hajduka su nositelji te reprezentacije uz Gvardiola i Hrvoja iz Dinama. Vušković je tu kapetan, a radi se o zbilja talentiranom igraču za kojega se nadam da će svoj talent pokazati na velikoj sceni. Duboko sam uvjeren da neće ostati samo na talentu - poručio je Vulić.

Što se reprezentacije tiče, Vulić smatra da je napravljen tek prvi korak…

- Ovo do sada praktički ništa ne znači ako ne odeš na Europsko prvenstvo. Selekciji U-19 je najteže jer samo pobjednici u Elitnom kolu idu dalje, a u drugim uzrastima i drugi može do Eura. Ovisi kakva će skupina biti, tim momcima je najteže, ali imaju dobru generaciju, ima dosta igrača koji igraju u drugim ekipama svojih klubova, na većoj razini od juniorske lige i to se osjeti - zaključio je iskusni Vulić.

Linker
20. travanj 2024 00:01