Boris Kovacev / CROPIX
STIŽU PRIZNANJA IZ ČITAVOG SVIJETA

LEGENDARNI BRAZILAC SE NAKLONIO HRVATSKOM MAESTRU, A JEDNA REČENICA S OTOKA DOČARALA JE SVE 'Da Modrić igra quarterbacka bio bi bolji od Toma Bradyja'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. srpanj 2018. 12:10

Luka Modrić svojim je nastupom zaludio nogometni svijet o čemu posebno svjedoči priča iz dalekog Perua gdje dečkić koji se rodio jutro nakon finala Mundijala ispred prezimena stoji ime - Luka Modrić!

Kud ćete veće priznanje od toga da netko dijete nazove po vama, k tome još i praktički na drugom kraju svijeta.

Eto, Luki Modriću je pripala i ta čast, na neki način i kao posljedica igre zbog koje je više nego zasluženo osvojio Zlatnu loptu Svjetskog nogometnog prvenstva.

Učinak pojedinog igrača je stav subjektivnog dojma, Francuzi žale što to nije bio Mbappe, Belgijci su lobirali za Hazarda, ali kada se pogleda stav onih koji su neutralni onda je odluka praktički jednoglasna.

- Da Luka Modrić igra quarterbacka bio bi bolji od Toma Bradyja - rečenica je jednog britanskog portala koji se naklonio majstorstvu hrvatskog maestra, ali i njegovim liderskim osobinama.

Zagreb, 160718.
Na Trgu bana Jelacica organiziran je svecani doceka srebrnih nogometasa sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.
Na fotografiji: Luka Modric.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Uz to, nije malo onih koji će istaknuti da je ovo trenutak da Modrić izađe iz sjene Cristiana Ronalda, a posebne pohvale rezervirali su oni pred čijim očima igra cijelu klupsku sezonu.

Nogometna inteligencija

- Luka je izvor radosti za svijet Real Madrida, ali i za sve one koji vole nogomet, neovisno o klupskim bojama koje favoriziraju. Njegov nastup na SP-u je bio spektakularan, bio je lider, davao je tečnost igri, pokazao taktičku inteligenciju, ali i sjajne fizičke kapacitete pogotovo u tri utakmice u kojima je Hrvatska igrala produžetke. Zaslužio je Zlatnu loptu SP-a, trofej koji bi na neki način mogao biti najava još takvih priznanja - piše španjolski AS.

I katalonski Mundo Deportivo je na tom tragu, budući da je riječ o dnevniku privrženom Barceloni, njihove pohvale imaju još i jače značenje.

- Modrić predstavlja nogometnu inteligenciju, jednostavnost igre, ali i naličje reprezentacije koja je osvojila svijet svojom predanošću i borbenim duhom. S prijateljem Rakitićem odigrao je sjajni finale, uključujući i finale - piše Mundo Deportivo.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Croatia - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 21, 2018   Croatia's Luka Modric scores their second goal                                          REUTERS/Carlos Barria     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Carlos Barria

Visoka razina

Upravo takve pohvale od sadašnjih i bivših suigrača najviše govore o Modrićevoj igračkoj klasi.

S tribina nečiji nastup može biti stvar različitih pogleda, dok na travnjaku nema varanja i skrivanja.

Nekadašnji brazilski reprezentativac, svojevremeno i najbolji igrač svijeta Kaka podvukao je zasluženost Modrićeve titule najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

- On je sjajan igrač na ovoj visokoj razini, ima četiri Lige prvaka, finale Svjetskog prvenstva, uz to je i kapetan svoje momčadi. Zaslužio je ovo jer je i sjajan dečko, uvijek skroman i mogu mu samo čestitati - zaključio je čuveni Brazilac, posljednji osvajač Zlatne lopte prije ere u kojoj su počeli vladati Messi i Cristiano Ronaldo.

Linker
16. travanj 2024 18:38