CROPIX
UVIJEK U SVOM STILU

LEGENDARNI ĆIRO NE BRINE ZA BUDUĆNOST HRVATSKOG NOGOMETA 'Sine, bio sam jako skeptičan dok nisam vidio ovo u Rusiji, izbornik je najvažniji!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. srpanj 2018. 13:01

Bivši izbornik Vatrenih, Ćiro Blažević bio je tužan, ali ponosan kako je i sam rekao nakon finala SP-a između Hrvatske i Francuske, a evo što misli kakva nas budućnost očekuje.

- Dogodit će se nama opet pravi rezultat, tu nema nikakve dvojbe, to uopće nije upitno. Samo, prvo moramo osigurati infrastrukturu. Jer, tako ćemo naš urođeni talent držati stalno u vrhu. Ma, mi ćemo uvijek biti u vrhu svjetskog nogometa, baš uvijek!

Osim infrastrukture, koja je bitna za razvoj mladih igrača koji će danas-sutra biti A reprezentativci, Ćiro kaže da se u najboljoj vrsti uvijek mora nalaziti pravi - izbornik! Bez obzira na talent generacije, na njihovo nogometno znanje, krucijalno je tko vodi nacionalnu vrstu.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Najvažniji je izbornik! Možeš imati velik broj talenata, vrhunske nogometaše, ali ako ih ne znaš voditi, onda ništa od dobrog rezultata. Godinama se kod nas događala nepravda po tom pitanju, a to se ne smije događati, jer bez toga je jako teško voditi i najnadarenije igrače. Propast će i najtalentiraniji igrači, najtalentiranije generacije, ako nisu dobro vođeni. Infrastruktura u kojoj se razvijaju mladi igrači, struka koja s njima radi u tim godinama, a kad dođu do A vrste - izbornik. To su bitne komponente uspjeha.

Jako bitna atmosfera

Onda je Ćiro dodao još nešto...

- Bitna je i atmosfera oko reprezentacije. Da, bitan je i predsjednik Saveza i njegovi suradnici, oni ne smiju narušavati atmosferu. Nemam ja ništa ni protiv koga, samo sam sportaš koji želi da se ovo ponovi što prije. Ovo je u Rusiji bila manifestacija hrvatskog domoljublja, velika hvala svima koji su isprovocirali i omogućili da se u hrvatskoj nogometnoj mladosti pokaže patriotski neviđen duh.

Ćiro je za kraj zaključio:

- Sine, ja sam pred odlaskom. Bio sam jako skeptičan dok nisam vidio ovo u Rusiji. Sad kad sam vidio tu vitalnu hrvatsku mladost, taj patriotski naboj u njima, odlazim spokojan!

Linker
19. travanj 2024 01:15