REUTERS/Radovan Stoklasa
HALO, SLOVAČKA

LEGENDARNI SLOVAK JOŠ UVIJEK NE MOŽE DOĆI K SEBI 'Godinama smo radili da bismo postali netko i nešto, a onda smo jednom utakmicom sve uprskali...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. rujan 2019. 23:46

S poznatim bivšim slovačkim nogometašem a danas trenerom Peterom Lerantom razgovarali smo prije utakmice u Trnavi. Jučer smo ga nazvali da vidimo kako sve vidi nakon ogleda u kojem su Vatreni pojeli Slovačku.

- Bio sam na utakmici. Danas se baš ne osjećam ugodno. Rekao sam vam prije utakmice da je Hrvatska jača reprezentacija, da ima odlične igrače, no ipak me iznenadilo kako je igrala Slovačka. Naši su igrači imali prevelik respekt prema Hrvatskoj. Vaša je reprezentacija to osjetila, kad je povela, zaigrala je izvanredno. Igrali su Dalićevi momci s puno samopouzdanja, pokazali su klasu - kazao je za početak Lerant.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Croatia - City Arena, Trnava, Slovakia - September 6, 2019  Croatia coach Zlatko Dalic during the match    REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa
Zlatko Dalić

Kaže da mu je nepojmljivo kako je mekano Slovačka igrala.

- Ne mogu shvatiti da smo mi u kvalifikacijskoj utakmici protiv takvog protivnika kakva je Hrvatska odigrali bez ijednog žutog kartona!? Trebala je to biti žestoka borba naše reprezentacije, a to nismo vidjeli. Dali smo vam tri boda na svom terenu, bez ispaljenog metka.

Lerant ovako analizira utakmicu:

- Imali smo igrače na bočnim pozicijama koji su manji, okretni, brzi. Međutim, od njih nismo vidjeli baš ništa. Nije smjelo biti takvog respekta. Također, igralo se bez ikakve ideje. Hrvatska je pak igrala izvrsno, pogotovo u veznoj liniji, na Modriću i Brozoviću se dalo vidjeti da s lakoćom igraju, bez ikakvih problema. Izgledalo je kao da su na treningu! Mene je posebno iznenadio Petković, koji je pokazao vrhunsku predstavu. Međutim, da je Slovačka igrala čvršće, Hrvatskoj ne bi bilo tako lako. Ovako je Hrvatska izgledala moćno, a mogla je zabiti još nekoliko pogodaka. Kad podvučete crtu, Slovačka je prema prikazanom na terenu ostvarila povoljan rezultat.

Kaže nam Lerant da još nije došao k sebi od utakmice u Trnavi, kaže da još proživljava događaje s terena.

- Vidite, godinama smo radili da bi naša reprezentacija konačno postala nešto, da bi dostigla viši rejting, višu razinu. I sad smo mnogo toga uprskali tom utakmicom u Trnavi. Odigrali smo katastrofalno, Hrvatska nam je srušila sve što smo radili posljednjih godina.

Trnava, 060919.
Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2020. godine, Slovacka - Hrvatska.
Na fotografiji: igraci pozdravljaju navijace.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
/ Damir Krajac / CROPIX
Hrvatska

Ipak, kazao je da vjeruje da će se Hapalova vrsta ipak stabilizirati, da ih Vatreni nisu baš posve uništili.

- Mi sad igramo protiv Mađarske u Budimpešti, to je za nas veliki derbi. Vjerujem da ćemo igrati bolje. Međutim, moram se vratiti na utakmicu u Trnavi, jer sam zaista ostao šokiran kako nas je Hrvatska nadigrala. Naši reprezentativci igraju u inozemstvu, stoga je zaista nevjerojatno da su tako stradali. Svakoga se mora respektirati, kako ne druge na svijetu, međutim, kad respekt preraste u strah, onda to nikako ne može biti dobro. Neću ni razmišljati kako bi se sve to odigralo da je Hrvatska još imala Rakitića, Kovačića, Kramarića, ta imena koja su bila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji - zaključio je Lerant.

Linker
24. travanj 2024 03:04