Vahid Halilhodžić slavlje
 REUTERS/Toru Hanai / REUTERS
NI NAMA NE LEŽE

LEGENDARNI TRENER POD SVAKU CIJENU ŽELI IZBJEĆI VATRENE 'Nije da baš možemo birati, ali ne bih volio da moj Japan igra s Hrvatskom'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 16. studeni 2017. 09:28

Vahid Halilhodžić i njegov Japan nalaze se među potencijalnim hrvatskim protivnicima. Možda je to i najteži suparnik iz četvrtog šešira. Pobijedila je Hrvatska u Francuskoj 1998. golom Šukera, jedva, osam godina kasnije u Njemačkoj odigrali smo bez golova. Ako možemo birati, ne bismo ih za suparnike, što kaže Halilhodžić?

- Iskreno, ne bih ni ja volio da izvučemo Hrvatsku. U zadnjem smo redu, nije da nam se nudi neki izbor, protiv koga god igrali, bit će nam teško. No, sigurno je Hrvatska među onim reprezentacijama koje bismo voljeli izbjeći. Tu je toliko dobrih igrača, puno talenta i kvalitete, a svi oni, predvođeni Lukom Modrićem, dolaze u Rusiju motivirani i spremni na veliki rezultat. Poznajem Hrvatsku i možda bi mi priprema utakmica bila lakša nego drugim izbornicima, ali, radije ne bih - govori Vaha, koji je jasan kad ga se pita o ambicijama Japana u Rusiji.

Zagreb, 230411.
Stadion u Maksimiru, 1.HNL, 26.kolo, seniori, susret NK Dinamo i NK Osijek.
Na slici: Vahid Halilhodzic trener NK Dinamo.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Foto: Damjan Tadic / CROPIX

- Želja nam je proći skupinu, iako sam svjestan da će biti jako teško. Moramo u tri utakmice, protiv momčadi koje su na papiru jače od nas, ostvariti dva dobra rezultata. Prije četiri godine s Alžirom sam došao daleko, bili smo i na pragu senzacije protiv Njemačke, to je dokaz da je sve moguće. No, svjestan sam da će sad biti možda i teže.

Mogu li se usporediti tadašnji Alžir i sadašnji Japan?

- Ha, različite su momčadi. Alžir je bio možda s više odličnih pojedinaca, međutim, sve ovisi o tome kako se pripremiš za turnirski način i kako ti se otvori. Mi smo tada dobro krenuli, napunili se samopouzdanjem, kad smo prošli skupinu bili smo opasni svima. Odigrali smo ravnopravno s Njemačkom, da smo prošli, tko zna dokle bismo dogurali. Uspjeh na velikom natjecanju ovisi o puno stvari, nadam se da ću i s Japanom biti uspješan.

Linker
20. travanj 2024 21:57