Vlado Kos / Cropix
MOGUĆA DESTINACIJA

LEGENDARNI 'TRENER SVIH TRENERA' ODGOVORIO NA IZAZOV KOSOVARA 'Drago mi je da me se nije u potpunosti zaboravilo. Ako dođe do poziva...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 09. listopad 2016. 00:01

Miroslav Blažević na proljeće bi mogao postati novi izbornik Kosova! Tako bar tvrdi potpredsjednik Nogometnog saveza Kosova Predrag Jović.

- Treba nam izbornik kao što je Ćiro - rekao je Jović.

Naravno, odmah smo okrenuli broj “trenera svih trenera”...

- Reci, sine moj - javio se u karakterističnom stilu.

Ćiro i Čačić
Damir Krajac / Hanza Media

Gospon Ćiro, dobili smo informaciju da biste mogli postati novi izbornik Kosova, barem tako govore...

- Drago mi je da me se nije u potpunosti zaboravilo. Ako dođe do poziva, tek tada ću razmišljati o mogućnosti preuzimanju klupe Kosova, u ovom trenutku ne želim praviti nikakve iluzije - rekao je Ćiro pa odmah krenuo s osvrtom na dvoboj Vatrenih protiv Kosovara.

- Potvrdili smo bogatstvo našeg talenata, usprkos izostanku naših glavnih igrača, pokazali smo se u najboljem svjetlu. Igrači koji nisu u prvom planu preuzeli su glavnu rolu i odradili posao na vrhunski način što je definitivno zalog jednog velikog optimizma.

youtube

Briljirao je Mandžukić, postigao hat-trick, kako ste vi vidjeli njegovu igru?

- Mandžukić je heroj ove utakmice, svi smo sretni zbog njega. To vam je fenomen golgetera, činilo se sušna godina, no kiša padne pa sve krene. No, treba napomenuti i kad nije zabijao bio je bitan kotačić naše reprezentacije. Bio sam mu trener, nek’ mi oprosti što ću ovo izjaviti, ali nisam mislio da će dogurati ovako daleko.

Sutra je na rasporedu Finska, koja je nesretno izgubila od Islanda. Za očekivati je da će ih ovo uzdrmati na psihološkoj bazi...

- Ma kakvi, to će ih dodatno motivirati, nemojmo si praviti iluzije da će oni sada biti u svojevrsnom padu. Za njih je ovo izuzetno bitna utakmica i moramo se vrlo mudro postaviti i bez trunke opuštanja ući u dvoboj.

Za očekivati je da ćemo gledati potpuno drugačiju utakmicu, Finci će vjerojatno pokušati zatvoriti sve prilaze vratima i čekati priliku iz kontre i polukontre za razliku od Kosova, koji nas je odlučio iznenaditi visokim presingom.

- Vidio sam puno takvih strategija, no rijetko su urodile plodom - jasan je bio Ćiro Blažević.

Linker
19. travanj 2024 08:10