Getty Images
IZBOR IFFHS-A

LUKA MODRIĆ ISPRED LEA MESSIJA! HRVATSKOM KAPETANU JOŠ JEDNO PRIZNANJE Zlatko Dalić drugi najbolji izbornik svijeta, Didier Deschamps na vrhu

Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2018. 12:26

Didier Deschamps je proglašen najboljim izbornikom u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS), a hrvatski izbornik Zlatko Dalić zauzeo je drugo mjesto, dok je titula najboljeg trenera pripala Zinédineu Zidaneu.

Francuski izbornik Deschamps, koji je s Francuskom osvojio naslov svjetskog prvaka ove godine, proglašen je najboljim izbornikom i od strane FIFA-e. Deschamps je osvojio 304 boda, a Dalić, koji je s "Vatrenima' bio drugi na SP u Rusiji, 198. Trećeplasirani, izbornik Belgije Roberto Martinez osvojio je 84 boda.

Niznji Novgorod, Rusija, 210618.
Stadion Niznji Novgorod.
FIFA World cup 2018.
Nogometna utakmica 2. kola, skupine D, svjetskog nogometnog prvenstva FIFA 2018, Argentina - Hrvatska.
Na fotografiji: Zlatko Dalic
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 *** Local Caption ***
Tom Dubravec / CROPIX

Zidane je s Real Madridom osvojio tri naslova Lige prvaka prije nego je s klupe madridskog kluba otišao na proljeće. Iza Zidanea je Jürgen Klopp, trener Liverpoola, a treći je trener Manchester Uniteda Pep Guardiola.

Modrić najbolji nogometaš svijeta u izboru IFFHS-a

Kapetan hrvatske reprezentacije i vezni nogometaš Real Madrida, Luka Modrić, dobio je nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Modrić je osvojio 272 boda, 128 više od drugoplasiranog napadača Lionela Messija, izvijestila je ta organizacija sa sjedištem u Švicarskoj. Treći je belgijski nogometaš Eden Hazard, igrač engleskog prvoligaša Chelsea, sa 114 bodova. Portugalac Cristiano Ronaldo, koji je ovo ljeto prešao iz Real Madrida u Juventus, nalazi se na desetom mjestu sa pet bodova.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 18: Luka Modric of Croatia during the UEFA Nations League A group four match between England and Croatia at Wembley Stadium on November 18, 2018 in London, England. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Catherine Ivill/Getty Images

U glasovanju su sudjelovali suradnici IFFHS-a u 90 zemalja.

U ponedjeljak će časopis "France Football" dodijeliti u Parizu svoju nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, a jedan od kandidata je Modrić.

--------------------------------------------------------

Najbolji izbornik u izboru IFFHS-a:

1. Didier Deschamps (Fra), 304 bodova

2. ZLATKO DALIĆ (HRV) 198

3. Roberto Martinez (Bel) 84

4. Stanislas Cherchesov (Rus) 26

5. Gareth Southgate (Eng) 18

...

Najbolji trener:

1. Zinédine Zidane (Real Madrid) 296 bodova

2. Jürgen Klopp (Liverpool) 109

3. Pep Guardiola (Manchester City) 105

4. Diego Simeone (Atlético de Madrid) 48

5. Massimiliano Allegri (Juventus) 33

--------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 12:38