Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
ČAČIĆU SVE JASNO

LUKA MODRIĆ U OSVIT VAŽNOG OKRŠAJA Prisjetio se starih rana: 'Nadam se da će se to promijeniti, bili smo bolji u tim utakmicama'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2017. 21:06

Luka Modrić istaknuo je zadovoljstvo što će Maksimir biti gotovo pun.

- Je, hvala Bogu, nakon dosta vremena napokon ćemo imati publiku, zbog toga smo svi sretni i veseli, jedva čekamo utakmicu. Nadam se da će biti prava atmosfera i navijači naš 12. igrač. Trebaju nam, pogotovo u teškim trenucima, zna se ponekad dogodi da navijači budu nestrpljivi kad ne ide, i baš u tim trenucima volio bih da nam budu prava podrška, te ćemo napraviti pozitivan rezultat. Ne bježimo od uloge favorita iako respektiramo Ukrajinu, kao ekipa su dosta bolji nego na Euru, po stanju na ljestvici prvi su nam pratitelji i najozbiljnija prijetnja.

Dvaput ste igrali s Ukrajinom, još nemate pobjedu, završilo je 0:0 i 2:2 u Zagrebu.

- Nadam se da će se to promijeniti. Sami rezultati govore koliko su teške utakmice bile i tamo i ovdje, u tim susretima smo bili puno bolji,nedostajalo je malo više prisebnosti i sreće da izađemo kao pobjednici. Igrali smo dosta dobro.

Ukrajinci su pitali Modrića o Dinamu, što je posebno u tom klubu da je u njemu on postao igrač, ali i mnogi drugi.

- Posebno? Klub je pokazao kroz vrijeme da je dosta talenata došlo kroz njega, jako se dobro radi, ulaže se od najmlađih kategorija i to daje rezultate. Rad i samo rad, to je najbolja formula.

Najveća ukrajinska zvijezda je izbornik Ševčenko, kako ste ga doživljavali kao igrača?

- Bio je jedan od najboljih napadača u svijetu i osvojio je Zlatnu loptu. Sviđao mi se kao igrač, pogotovo što je igrao u klubu kojeg sam ja perferirao. Sad radi OK posao s Ukrajinom, želim mu svu sreću u daljnjoj karijeri, osim kad igra protiv nas.

U Ukrajini drže Modrića najvećom zvijezdom, što možemo očekivati od te zvijezde.

- Vidjet ćemo, nadam se da ću biti na nivou i da ću odigrati pravu utakmicu za reprezentaciju. Hrvatska nikad nije bila jedan igrač, uvijek je najbitnji kolektiv, a onda su pojedinci dolazili do izražaja. Ako budemo svi skupa na visokoj razini, u tom slučaju sve će biti u redu.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ante Čačić nije javno izrekao sastav, no uoči sinoćnjeg treninga na Maksimiru kazao je da mu je sve jasno:

- Nemam dvojbi, u ovih nekoliko dana raščistio sam i posljednju, igrači znaju kako bismo trebali igrati i tko će biti startna jedanaestorica.
Zapravo jedino pitanje koje mu se duže vrzmalo po glavi bilo je nastaviti s Mandžukićem kao centarforom ili ga staviti na lijevo krilo, gdje se ustalio u Juventusu, pa tako mjesto vođe napada preuzima Nikola Kalinić. Koji je daleko najučinkovitiji strijelac među Hrvatima ove sezone, što se dopalo i Čačiću.

Izbornik je opet istaknuo važnost atmosfere:

- S obzirom da se radi o izuzetno značajnoj utakmici, da je na pola puta kvalifikacija. Kao Hrvatska imamo svugdje očekivanja, imperativ da potražimo rezultat, a pogotovo danas jer iznimno smo sretni što ćemo igrati pred ispunjenim tribinama. Mene to jako veseli jer živio sam godinu i pol u virtualnom svijetu da Hrvatska nije omiljena, ovo je najbolja potvrda koliko je ljudi vole. To je najveća zasluga naših igrača, još od Eura, koji su zavrijedili da budu nošeni. Želim da sve prođe u fer i korektnom tonu, da se ne dogodi ništa što bi moglo posramiti hrvatskog navijača i nas kao državu.

Pogledao je nastupe suparnika tijekom kvalifikacija.

- Ukrajina ima četiri dobro odigrane utakmice, sa Ševčenkom je napravila iskorak, to se jasno vidi. Pratili smo četiri posljednje utakmice Ukrajine u kvalifikacijama. Najvažnije za nas je da učinimo sve da kroz angažman i disciplinu dođemo u situaciju da prezentiramo kvalitetu. Ipak smo satkani od puno boljih igrača i to mora doći na vidjelo. Vjerojatno je i kolega Ševčenko učinio sve da što je moguće bolje snimi našu ekipu i da nas iznenadi, ali nadam se da u tome neće uspjeti.

Rival se nada može odnjeti barem dio plijena.

- Oni su najavljivali da dolaze po pobjedu, zapravo mogu samo dobiti, nemaju što izgubiti, sve osim poraza za njih je pozitivan rezultata, zato je Ukrajina u laganoj psihološkoj prednosti. Meni je jasno da on želi opustiti svoju ekipu da ne igra u grču, a mi nemamo izbora, naš je imperativ rezultat.

Domagoj Vida najbolje poznaje Ukrajince.

- Vida je nastupima u reprezentaciji dokazao da se radi o kvalitetnom igraču, da je iznimno karakteran, od prve do zadnje minute daje sve za momčadi, to su svi prepoznali i u Kijevu, kao i u našoj državi. Budući da poznaje goste od njega očekujem da nam olakša put do pobjede - konstatirao je Čačić koji, kao i momčad, s nestrpljenjem očekuje dvoboj, prvi njegov na klupi Hrvatske pred domaćom publikom na našem tlu.

Linker
17. travanj 2024 13:08